26 de persoane, citate ca martori în procesul fostului viceprimar al Hunedoarei

Cristina Ghenea

Magistraţii au început, ieri, audierea martorilor în procesul în care Robert Nicolae Dan (foto), fost viceprimar al municipiului Hunedoara, este judecat pentru efectuarea unor achiziţii publice ilegale. În total, 26 de persoane vor trebui citate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, la termenul de ieri al procesului, au fost citaţi patru dintre martori, însă numai doi dintre ei au fost prezenţi în sala de judecată. Magistraţii au stabilit un nou termen, pentru data de 14 noiembrie, când vor fi aşteptate la audieri alte opt persoane, dar şi cei doi martori care au fost ieri absenţi. În continuare, se va merge eşalonat cu audierea acestora, până când se va obţine declaraţia tuturor celor 26 de persoane propuse, ca martori, de către procurori.
Amintim că acesta este cel de-al treilea proces în care Robert Nicolae Dan este acuzat de ilegalităţi, după ce a fost deja condamnat la trei ani de închisoare, în unul dintre dosarele în care a fost judecat alături de fostul primar, Ovidiu Hada, şi mai are în derulare, pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, un altul în care, de asemenea, inculpaţi sunt amândoi. În dosarul care a avut termen ieri, procurorii anticorupţie l-au acuzat pe Robert Dan că în perioada 2008-2011, a finanţat din bani publici, firmele conduse de soţia şi soacra sa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare