Actualitate

23 de primării de la sate vor primi microbuze electrice pentru transportul elevilor

Un număr de 23 de primării din mediul rural vor primi microbuze electrice pentru transportul elevilor la şcoală, în cadrul unui proiect cu finanţare nerambursabilă câş­tigat de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara prin Planul Naţional de Redresare şi Re­zilienţă (PNRR), prin Ministerul Educaţiei.

Pentru cei care fac naveta
Contractul de finanţare a fost semnat la sediul Guvernului de preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a informat, ieri, instituţia.
În total, judeţului Hunedoara i-au fost alocate peste 30 de milioane de lei, cele 23 de microbuze electrice reprezentând o primă tranşă de aproximativ 6 milioane de lei, din contract.
„Acest proiect de achiziţie a micro­bu­ze­lor electrice şcolare vine în sprijinul elevilor care fac naveta la şcoală şi care vor avea condiţii de transport mult îmbunătăţite. De ase­menea, oferă po­sibilitatea realizării unei re­ţele de trans­port verde, dotată la stan­darde înal­te, inclusiv cu staţii de încărcare”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara.
CJ Hunedoara a făcut demersuri şi pentru achiziţia altor 12 microbuze electrice pentru transportul ele­vi­lor, vehiculele urmând să fie cum­pă­rate cu fonduri provenite din alte surse de finanţare. (A.N.)