Actualitate

170 de clase pregătitoare în judeţ

Sorina Popa

Din acest an, părinţii care au copii cu vârsta de 6 ani vor trebui să aleagă pentru ei între clasa pregătitoare şi clasa întâi. Noutatea nu este chiar aşa de speriat, susţine conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Benefice pentru categoriile defavorizate
„Ceea ce este extrem de bine, este faptul că vom reuşi, cu ajutorul clasei pregătitoare, să aducem în şcoli mii de copii care în prezent, conform statisticilor, nu sunt instituţionalizaţi. Este vorba, mai ales, de copii din mediul rural, de cei din categorii defavorizate, dar şi din mediul urban. Sunt părinţi care fie nu pot să-şi trimită micuţii la grădiniţe, fie nu vor. Înscriindu-se la clasa pregătitoare, vor beneficia de Programul «Cornul şi laptele». Copiii vor merge la şcoală şi vor avea un curriculum unitar, ce va veni în sprijinul elevilor şi va elimina decalajele de cunoştinţe pentru clasa I”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general. În judeţ, potrivit lui Lăutaru, vor fi înfiinţate 170 de clase pregătitoare. Astfel, aproximativ 2.600 de copii de 6 ani, din judeţ, vor trebui să fie înscrişi în clasa pregătitoare. Pe lângă aceştia, sunt alţi aproape 1.000 de micuţi care, în funcţie de ceea ce hotărăsc părinţii, vor putea să meargă fie în clasa pregătitoare, fie în clasa întâi. Doar anul acesta, există varianta ca micuţii care au trecut prin grupa pregătitoare de la grădiniţă, să poată merge direct în clasa I, de la anul, fiind obligatorie înscrierea în clasa pregătitoare.

Telverde şi broşură
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că nu sunt probleme cu amenajarea sălilor de clase şi cu dascălii care vor preda la clasele pregătitoare. Ca atare, nu vor fi efectuate nici disponibilizări în judeţ în învăţământ. Ca să-i ajute pe părinţi, Inspectoratul Şcolar a realizat o broşură cu toate datele necesare în legătură cu clasa pregătitoare. În plus, mai există şi telverde 0800.816.254, la care inspectori şcolari vor răspunde întrebărilor celor interesaţi de această chestiune. Înscrierile pentru clasa pregătitoare vor începe în martie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura