Actualitate

125 de ani de metalurgie hunedoreanã

02-scrisoare-arcelor-combinat-net

A fost ziua de 12 iunie 1884, când la Hunedoara s-a pus în funcţiune primul furnal. Acest prim furnal al Hunedoarei era rodul experienţei şi al cunoştintelor acumulate după punerea în funcţiune, cu peste un secol înainte, în 1781, a primului cuptor înalt la Topliţa şi după construcţia furnalului de la Govăjdie, în anul 1813. Au trecut de atunci 125 de ani. Cetatea de Foc a Hunedoarei a avut în aceşti ani urcuşuri şi coborâşuri. Cu toate că, în prezent,  dimensiunea acesteia s-a redus, “focul încă arde”.
În decursul ilustrei istorii a acestor 125 de ani de metalurgie hunedoreană sunt cuprinse creşterea rapidă, dezvoltarea incredibilă din anii ‘60, numeroase rezultate remarcabile. Combinatul siderurgic hunedorean a fost martorul a două războaie mondiale, al numeroaselor schimbări de guvern, dar şi al schimbărilor de regim politic, reuşind să se adapteze permanent pentru a supravieţui. Acum ne confruntăm cu cea mai gravă criză economică din istorie, dar suntem încrezători că o vom depăşi, că vom atinge nivelul de performanţă cerut pentru a fi consideraţi, din nou, printre cei mai buni. Municipiul Hunedoara s-a construit în jurul acestui combinat siderurgic, graţie muncii serioase, hărniciei şi talentului locuitorilor acestui ţinut. Nu întâmplător, de peste un secol, numele Hunedoarei a fost asociat cu producţia de oţel.
Combinatul siderurgic hunedorean a fost, este şi va fi o şcoală de creat caractere. Aici s-au împlinit destine, s-au creat Oameni. Astăzi, când se împlinesc 125 de ani de metalurgie hunedoreană, privim înapoi la toţi aceşti ani cu mândrie şi satisfacţie, cu admiraţie pentru toţi cei care au muncit în uzinele şi secţiile combinatului siderurgic, oameni cărora noi, cei care suntem astăzi în combinat, le mulţumim! La mulţi ani Hunedoara!

Remus Păţan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura