FlashPolitica si administratie

11 pentru Termocentrala Mintia

Administratorul judiciar al CEH, Emil Gros (medalion), a declarat că în vara acestui an Termocentrala Mintia va fi scoasă la licitație. În prezent se mai fac evaluări, iar prin aprilie va demara licitația.
Emil Gros spune că sunt 11 firme inte­resate acum de termocentrală, GSP Power SRL, BKB Consortium Korea, Optimus Redac SRL, Jade Power Trust Canada, SNGN Romgaz SA, Milenium Financial Exchange Corp Canada, Turboenergy Power SRL, Power China, Energy Element GmbH, Mass Energy Group Holding Amman-Iordania, Aukera BV Belgia și Mitsubishi Corporation.
Nu tot ceea ce este al termocentralei va fi, însă vândut. Conducta de apă, care ali­mentează comunele Vețel și Șoimuș, va fi dată comunității, operatorul Apa Prod urmând să o administreze, susține adminis­tratorul judiciar al CEH.
Valoarea de inventar a termocentralei este de aproape 60 de milioane de euro, dar vom vedea care va fi prețul de pornire la licitații.
Termocentrala Mintia a încetat să func­ționeze în luna martie a anului trecut, din lipsa cărbunelui, iar toți cei 700 de angajați au fost concediați colectiv în luna august, primind plăți compensatorii în valoare de câte 10.000 de euro fiecare și au șomaj timp de doi ani.

One thought on “11 pentru Termocentrala Mintia

  • Cum sa dai conducta cu apa de calitate ?
    Ce apa va folosi pentru obtinerea aburului viitorul investitor care va monta un grup pe gaz ?
    Sau nu va fi grup pe gaz ?? o va taia si va fi data la fier vechi. Hotaritiva odata !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.