Politica si administratie

Localnicii din Boş ar putea avea propria capelă

05 scoala bos3O casă în care a funcţionat fosta şcoală generală din Boş (foto), sat aparţinând de municipiul Hunedoara, închisă de mai bine de 10 ani, ar putea deservi din nou co-munitatea. În prezent imobilul aflat în proprietatea Ministerului Educaţiei, este într-o stare avansată de degradare, nefiind folosit.
La solicitarea locuitorilor din Boş şi a preotului paroh, casa respectivă ar putea fi transformată în capelă mortuară şi cantină socială. Vineri, 29 iulie, Consiliul local Hunedoara a aprobat în şedinţă ordinară cu 16 voturi „pentru” şi o „abţinere”, propunerea de schimbare a destinaţiei clădirii. Asta, după ce autorităţile locale ale municipiului au obţinut acordul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara şi a Colegiului Naţional Iancu de Hunedoara, cu care şcoala s-a unificat de a schimba destinaţia imobilului. Solicitarea urmează să fie transmisă către Ministerul Educaţiei, autoritatea care va avea ultimul cuvânt de spus în această problemă.
Potrivit preotului paroh din Boş, Dumitru Avarvarei, clădirea este nefuncţională din 2005. Oamenii din localitate folosesc în împrumut capela de la Zlaşti, iar înfiinţarea unei capele în localitatea lor le-ar fi de mare folos. Mai mult de atât, casa respectivă se degradează încontinuu, iar autorităţile cheltuie bani pentru a asigura paza acesteia. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura