Actualitate

10 milioane de lei pentru Cetăţile Dacice

Sorina Popa

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor (foto), a declarat, sâmbătă, la Deva, că a prevăzut în bugetul pe anul viitor, suma de 10 milioane de lei, în vederea demarării unui program de cercetare sistematică la Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei. Potrivit ministrului, programul ar trebui să se desfăşoare pe o durată de patru ani.

Echipamente costisitoare
„Bugetul alocat pentru anul viitor, la acest proiect, este de 10 milioane de lei. Este primul pas, fiindcă aici, trebuie să cumpărăm echipamente costisitoare, unele în valoare de peste 40.000 de euro. Însă, fără aceste echipamente şi fără o dotare corespunzătoare, nu putem face o cercetare arheologică sistematică“, a afirmat ministrul Kelemen Hunor. Procedurile pentru începerea cercetărilor la Cetăţile Dacice vor începe imediat după ce va fi aprobat bugetul Ministerului Culturii pentru 2012. În plus, Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei ar putea fi trecute într-o administrare specială, cum este cea a Rezervaţiei Naturale a Deltei Dunării. În prezent, se lucrează la un asemenea proiect.

Nu vrea reducerea bugetului
Kelemen Hunor a mai afirmat că nu este de acord cu scăderea bugetului Ministerului Culturii pentru anul viitor. El a precizat că reducerile de buget vor conduce spre renunţarea la proiectele de investiţii ale Ministerului Culturii în domeniile de infrastructură şi de patrimoniu. Potrivit proiectului de buget pe anul 2012, Ministerul Culturii ar urma să primească 600 de milioane lei, mai puţin cu 195,8 milioane lei decât în acest an.

One thought on “10 milioane de lei pentru Cetăţile Dacice

  • Domnule ministru ?? !
    Ati clarificat dupa atatia ani statutul juridic al zonei ???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.