ActualitateFlashPolitica si administratie

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care vizează o achiziție directă de obiecte personalizate – pixuri și odorizante auto -, inițiată din catalogul electronic de către Consiliul Județean Hunedoara, Biroul de presă este abilitat să facă următoarele precizări:
Conducerea Consiliului Județean Hune­doara tratează cu multă responsabilitate infor­mațiile care apar în presă, justificat, inclusiv în acele medii jurnalistice controlate în totalitate sau apropiate periculos de mult de zona politică. Rolul presei, recunoscut și apreciat ca atare într-o societate echilibrată, nu poate fi însă confiscat sub umbrela mass-media pentru a pune în mișcare motorașe zgomotoase care caută în fiecare zi, chiar de mai multe ori într-o zi, printr-un bruiaj obsesiv, pretexte pentru a denigra munca angajaților Consiliului Județean Hunedoara, fie că vor­bim de echipa de conducere sau aparatul de specialitate.
Achiziția obiectelor personalizate despre care se insinuează că vor fi utilizate de Consiliul Județean Hunedoara, se realizează în baza unui parteneriat în educație și pre­ve­nirea faptelor de corupție încheiat în data 29 septembrie 2011, între Consiliul Județean Hunedoara și Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală Anticorupție (DGA), și re­prezintă un suport pentru activitățile de pro­movare a mesajelor anticorupție. Acestea urmează a fi utilizate la activitățile specifice pe o perioadă îndelungată cu referire și la anii următori.
Astfel, în data de 15 martie 2024, Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara a transmis către Consiliul Județean Hunedoara o soli­ci­tare, în baza parteneriatului amintit, de sprijin pentru realizarea unor materiale de pro­mo­vare a mesajelor anticorupție, constând în 10.000 de pixuri și 10.000 de odorizante. Pre­cizăm că astfel de solicitări nu sunt trans­mise anual, ci o dată la câțiva ani, iar în acest fel se justifică și numărul ridicat de materiale care urmează să fie achiziționate. Aceste obiecte inscripționate cu mesaje preventive anticorupție urmează să fie oferite atât personalului MAI, cât și cetățenilor în cadrul campaniilor anticorupție.
Așadar, pixurile și odorizantele auto care fac obiectul acestei achiziții nu sunt destinate uzu­lui intern al Consiliului Județean Hunedoara, ci vor fi predate pe bază de proces-verbal ofi­țe­rilor DGA – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara. Materialele personalizate con­form machetelor puse la dispoziție de DGA vor fi distribuite persoanelor cu care această instituție interacționează în cadrul cam­pa­ni­i­lor de informare și conștientizare, inclusiv în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara. Anexăm imagini cu materialele personalizate achiziționate, suficient de clare pentru a demonstra onestitatea demersului nostru.
De altfel, nu este pentru prima dată când Consiliul Județean Hunedoara răspunde so­li­ci­tărilor instituțiilor aflate în coordonarea MAI. Recent, administrația județeană a alocat fon­durile necesare pentru editarea unor ma­te­riale educative adresate elevilor, cu privire la Educația Rutieră.
Considerăm că modul în care a fost pre­zen­tată această achiziție, fără a se solicita un punct de vedere din partea reprezen­tanților Consiliului Județean Hunedoara, nu face decât să denigreze activitatea de zi cu zi a instituției noastre, a Serviciului de Achiziții Publice, a președintelui Laurențiu Nistor și a echipei de conducere, și de a im­plica ad­mi­nistrația județeană în jocurile electorale care au început la nivelul județului Hunedoara.
Modul iresponsabil în care autoarea ma­terialului insinuează că această achiziție ar avea legătură cu campania electorală, pre­cum și folosirea numelui șefului instituției în acest context, va fi clarificat în instanță. Consiliul Județean Hunedoara nu va permite, în numele unei libertăți prost înțeleasă, să fie târât în luptele politice coordonate în chicinetele adversarilor politici.
În încheiere, este esențial să nu uităm că va­loarea unei instituții se măsoară în fapte și în impactul real asupra comunității, nu în nu­mă­rul de pretexte create pentru a o denigra în scopuri politice. În spatele fiecărui detaliu aparent „controversat” se află adesea o rea­li­tate complexă și un efort susținut pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor. Este res­pon­sa­bilitatea noastră să evaluăm cu atenție și să ne raportăm la informații cu obiectivitate și discernământ, în loc să cădem pradă ma­ni­pulărilor și jocurilor politice.

Biroul de Presă al Consiliului
Județean Hunedoara

 

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura