Sport

„Ruleta ruseascã” şi „apãrarea sicilianã”

Ciprian Marinuţ

Echipele C.N. Sportiv „Cetate” şi Gr. Şc. „Grigore Moisil” au dus adrenalina la cote maxime în primul meci al zilei de ieri la Cupa Liceelor „Big FM”, întrucât au executat cu „gloanţe oarbe” patru lovituri de penalitate.
Calificarea în semifinale a revenit „sportivilor”, după o victorie dramatică, scor 4-3 (2-1). Al doilea meci al zilei a semănat cu o partidă de şah în care s-a mizat excesiv pe defensivă, iar echipa C.T. „Energetic” s-a impus cu 1-0 în disputa cu formaţia Liceului Pedagogic.

Talent vs. organizare

Trupa de la „Sportiv”, campioană a primei ediţii (2010 n.r) a Cupei „Big FM”, a tremurat pentru calificare, până în ultimele secunde, în faţa ambiţioasei formaţii a Gr. Şc. „Grigore Moisil”. Partida a fost practic o înfruntare între talentul şi ştiinţa jucătorilor de la „Sportiv”, majoritatea legitimaţi la cluburi de fotbal, şi tactica şi organizarea impuse unui lot ambiţios şi muncitor de profesorul Alin Petraş (Ticeru). A rezultat un meci nebun, cu şapte goluri, patru lovituri de penalitate ratate şi tensiune până în ultima secundă. Partida este, deocamdată, lider la capitolul spectacol la această ediţie a Cupei Liceelor.
Internaţionalul Mureşului Deva, Alexandru Dan, a deschis rapid scorul (min. 4), după o pivotare şi un şut plasat, însă cu avantaj pe tabelă, echipa de la „Sportiv” a jucat modest. „Minerii” s-au apărat ermetic şi au răspuns cu tupeu pe contraatac, iar după o fază şnur, Cernat (min. 17) a adus egalarea. Scorul de 1-1 a rezistat un singur minut, întrucât al doilea internaţional al Mureşului, Alexandru Petresc, a înscris cu o execuţie elegantă, după o pasă excelentă a lui Alexandru Dan, astfel că la pauză, tabela indica 2-1.

Au picat proba nervilor tari

După „relaxarea” adusă la pauză de prestaţia majoretelor, scenariul reprizei secunde a semănat cu un thriller bazat pe jocul „ruleta rusească”, întrucât tensiunea a atins cote maxime. Al. Petresc (min. 28) a dus scorul la 3-1, însă Cernat (min. 29) şi-a readus echipa în joc cu un şut înşelător, 3-2. Jucând cu prea mult suflet, „minerii” au comis şase greşeli de echipă, iar „sportivii” au beneficiat de lovitură de penalitate de la 10 metri, însă Al. Petresc (min. 35) a ratat ocazia de a majora avantajul echipei sale. Cum ratările se răzbună, Belinski (34) a egalat situaţia pe tabelă, scor 3-3, cu un şut telefonat de la semidistanţă. Au urmat alte două faulturi ale „minerilor” şi alte două lovituri de penalitate irosite de „sportivi” prin Alexandru Dan (min. 35) şi Corado Cîrstoiu (min. 38). Izbăvirea  celor de la Cetate a adus-o Tomiş, care a înscris cu un vole din întoarcere, când mai erau două minute de joc, 4-3. Partida putea intra în prelungiri, însă Ciobanu, liderul minerilor, a ratat o lovitură de penalitate în ultimul minut de joc.

Frică de fotbal

Al doilea meci al zilei, care a opus echipele C.T. „Energetic” şi Liceului Pedagogic, a fost la ani lumină distanţă de prima partidă. Cele două formaţii au jucat cu trac şi s-au temut uneori şi de umbra lor, iar meciul a semănat cu unul italian, slab şi extrem de tacticizat. Fazele bune de poartă s-au putut număra pe degetele unei mâini, iar unicul gol, marcat de Sava (min. 21) pentru CT „Energetic”, a fost unul extrem de norocos. Cei de la Pedagogic sunt în creştere faţă de ediţiile anterioare şi au dominat finalul, însă deocamdată, n-au avut resurse de a trece de prima etapă a competiţiei. Formaţia de la CT „Energetic” a părut că ştie mai mult fotbal, dar nu a putut demonstra acest lucru.
Semifinalele competiţiei se vor disputa azi după următorul program: CT „Transilvania” – CT „Traian” (ora 15) şi C.N. Sportiv „Cetate” – CT „Energetic” (ora 16).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura