Reportaj

„Primavera” – o şansã pentru fotbalul hunedorean

Nicolle Ebner

Un grup de oameni inimoşi, din Deva, care dispune şi de fondurile necesare, a decis înfiinţarea unei şcoli de fotbal, după modelul marilor echipe din Italia. Prin urmare, e de la sine înţeles că şcoala din Deva nu se putea numi altfel decât „Primavera“ – renaştere, tineret, suflu nou.

După model internaţional

Având resursele financiare asigurate de „oamenii de bine”, decişi să investească în valorile şi talentele locale, oferind în acelaşi timp o alternativă pentru petrecerea cu folos a timpului liber, la o lună de la demararea activităţii la Şcoala de Fotbal „Primavera“ din Deva, s-au format deja trei grupe de copii (mică-clasele II-IV; mijlocie-clasele IV-VI; mare-clasele VII-VIII), activând la această oră în jur de 50 de copii din Deva şi Simeria. Echipa mică a avut deja 10 jocuri, la un turneu naţional, iar în acest an, sunt contractate şi câteva meciuri, în Ungaria. „Noi sperăm să le oferim o oportunitate, le oferim toate condiţiile. Din punct de vedere economic stăm bine, la fel şi colectivul tehnic este unul serios şi competent. Avem trei antrenori, plus unul specializat numai pentru portari, astfel încât se lucrează diferenţiat. Din punct de vedere al colectivului tehnic, educaţia este foarte importantă, pentru că nu putem forma un sportiv de performanţă fără să aibă un caracter bine definit, o personalitate puternică, o bază de cunoştinţe generale, deoarece numai aşa este mai inteligent şi pe teren. Mai ales că, în ziua de astăzi, se pune accent pe inteligenţa tactică. Tocmai de aceea, trebuie formaţi şi educaţional. Iar ca şi strategie, vrem să fim un liant între educaţia lor, familie şi formarea lor ca sportivi”, spune Marius Sîrbu (foto), antrenor coordonator.

Urmează propria bază sportivă

Antrenamentele se fac pe terenurile IPJ Hunedoara şi Unitatea Militară şi, de curând, s-a reuşit concesionarea terenului de fotbal de la Veţel. În urma investiţiilor, aici, Şcoala de Fotbal „Primavera“ va avea propria bază sportivă, departe de viaţa citadină (tot după modelul marilor cluburi), dotată cu duşuri, vestiare, cabine de masaj, o cameră de semicantonament cu 10-15 paturi, o bucătărie. Conducerea clubului a achiziţionat şi un microbuz cu 22 de locuri, dotat cu televizor LCD şi DVD, pentru ca, în timpul deplasărilor, copiii să poată urmări filme educative sau de desene animate cu teme sportive, metodă prin care sportivii sunt scoşi din rutina şi şabloanele cu care au fost obişnuiţi.

„Noi dorim să facem performanţă, să reuşim ca la 18 ani, să-i promovăm la echipe mari. În acest scop, am contactat câteva agenţii importante, cu care sper să avem o colaborare pe termen lung”, mai spune profesorul Marius Sîrbu. Se ştie că disciplina pleacă şi de la formă, nu doar de la conţinut. Prin urmare, toţi copiii beneficiază gratuit de treninguri, ghete, tricouri, ghiozdane pentru echipament. Consolidarea pregătirii se face în două cantonamente pe an, iarna la munte, vara la mare, conform strategiei pe următorii trei ani. Zilele trecute, un grup de 20 de sportivi tocmai s-a întors de la Arieşeni.

Porţile sunt deschise tuturor, însă aviz părinţilor şi amatorilor: rămân doar cei consecvenţi, serioşi, care-şi doresc să devină cineva în viaţă şi bineînţeles, cei care au aptitudini.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura