Sport

„Zbor” frânt de… sărăcie

Ciprian Marinuţ

Atleta Andreea Todereanu (foto), legitimată la CNS CSS „Cetate” Deva, a ratat calificarea în finala probei de triplusalt a Campionatului Mondial de Junioare I din Canada. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe nu s-a adaptat condiţiilor moderne şi stresante de concurs şi a sărit doar 12,65 metri, cu mult sub potenţialul ei maxim, de 13.31 metri, atins chiar în acest an.

Rezultat inexplicabil

Obţinerea unui loc pe podium la Campionatul Mondial de Junioare I s-a dovedit un vis prea îndrăzneţ pentru triplusaltista Andreea Todereanu. Sportiva a făcut un concurs neaşteptat de slab, iar cea mai bună săritură a ei a fost de numai 12,65 de metri. Modestul rezultat obţinut pe pista din Canada i-a blocat atletei devence drumul spre finală, deşi nu toate sportivele calificate au îndeplinit baremul impus de organizatori, de 13.30 metri. Ultima atletă admisă în finala celor mai bune 12 din lume, ucrainianca Kateryna Kravchenko, a sărit doar 12,85 metri. Antrenorul sportivei devene, Nicolae Alexe, nu poate explica eşecul triplusaltistei. „A sărit foarte slab, departe, departe de adevăratul ei potenţial. Nu înţeleg ce s-a întâmplat. Sărituri între 12.85 şi 13.00 metri reuşeşte fără probleme la antrenamente”, a spus Alexe. Cea mai bună performanţă în concursul de calificare a reuşit-o cubaneza Dailenys Alcantara, cu un „zbor” de 13.58 metri.

Împiedicaţi de… bani

În afara saltului de 12.65 metri, reuşit din prima încercare, Andreea a mai sărit la a doua încercare 11.13 metri şi a ratat a treia oară. Dacă antrenorul Nicolae Alexe, care nu şi-a însoţit sportiva în Canada din motive financiare, a ezitat să indice clar cauzele eşecului, putem intui că acestea au ca rădăcină sărăcia şi condiţiile vitrege de antrenament. „Rezultatul slab poate fi pus pe seama emoţiilor, a lipsei de experienţă sau a faptului că a concurat singură, fără antrenor. Dar ea e destul de matură şi trebuia să se descurce”, a spus Alexe, care probabil dorea ca sportiva sa să treacă peste faptul că se antrenează în condiţii improprii şi că a participat fără antrenor la cea mai importantă competiţie din cariera sa de până acum.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura