Sport

„Zbor” frânt de sãrãcie şi obosealã

11 x 2

Ciprian Marinuţ

Săriturile triplusaltistei Andreea Todereanu, de la C.N.S. „Cetate” Deva, au avut de suferit la Mondialele cadeţilor din Italia, din cauza modernităţii pistei de concurs şi a oboselii acumulate în… autocar.

Din parc, pe ultra-sintetic
Plecată la Campionatul Mondial cu mari speranţe la o medalie şi cu o săritură ce o situa în topul performanţelor din acest an la nivel mondial, atleta Andreea Todereanu a fost trădată de… pista mai puţin „verde” de acasă. Obişnuită cu antrenamente în parcul de la Cetate sau pe holurile liceului sportiv din Deva, triplusaltista antrenată de Nicolae Alexe s-a trezit, la Bressanone, pe o pistă super-modernă şi s-a simţit ca pe patinoar, fără patine. Drept urmare, Andreea, care e multiplă campioană naţională, s-a clasat abia pe locul 18 în competiţia desfăşurată la finalul săptămânii şi a ratat prezenţa în finala de opt care i-ar fi permis să lupte pentru a fi pe podium. „Andreea a sărit slab şi a fost chiar sub performanţele pe care le-a avut în acest an la Campionatele Naţionale. Mi-a spus că a simţit că pista e prea moale şi a împiedicat-o să aibă un elan de calitate şi sărituri pe măsură. E de înţeles că a avut probleme de acomodare în contextul în care condiţiile de concurs au fost radical diferite faţă de cele de pregătire de acasă”, a explicat antrenorul Nicolae Alexe.

Intenţii bune, fonduri insuficiente
Dincolo de modernitatea pistei, Andreea a acuzat şi oboseala unui drum de peste 24 de ore cu autocarul. „Deplasarea s-a făcut cu autocarul, iar cele peste 24 de ore de drum şi-au pus amprenta pe prestaţia sportivilor”, a spus antrenorul Nicolae Alexe. Federaţia Română de Atletism a pozat în instituţie interesată de promovarea tinerilor şi a dus la Campionatul Mondial al cadeţilor din Italia un număr record de sportivi (15 fete şi 15 băieţi), însă deplasarea s-a făcut cu autocarul în condiţii… grele. La Mondialul de atletism rezervat cadeţilor au participat sportivi din nu mai puţin de 180 de ţări.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura