Actualitate

Patimile domnului Lãzãrescu

02 IMG_9494

Nicolle Ebner

În loc de pensiune înfloritoare în staţiunea Geoagiu-Băi, Viorel Lăzărescu, un cetăţean cu dublă cetăţenie, româno-germană, s-a trezit „ţepuit” cu 7.000 de euro de un localnic din Geoagiu, fiul unei familii de oameni muncitori şi printre cei mai înstăriţi din zonă.

Ce trebuia făcut în şapte luni, nu a terminat nici în trei ani
Viorel Lăzărescu a cumpărat o casă în Geoagiu-Băi, cu intenţia de a o transforma în pensiune, iar pentru realizarea finisajelor interioare l-a angajat pe Călin Pera, căruia i-a plătit cât a cerut, adică 7.000 de euro pentru materiale şi manoperă. În schimb, conform contractului încheiat între proprietar şi Pera – în calitate de persoană fizică autorizată (PFA) -, executantul se obliga, în data de 9.11.2006, să termine lucrările de finisare a imobilului, până la 1 iunie 2007. Ori recepţia lucrărilor nu s-a făcut nici în zi de astăzi, adică la mai bine de doi ani de la expirarea termenului de execuţie, declară proprietarul pensiunii.

După ce a încasat 7.000 de euro, a abandonat lucrările
Alarmat de depăşirea termenului cu mult peste cel stipulat prin contract, proprietarul vine din Germania şi începe să verifice pe ce a cheltuit constructorul, banii lui. „Am verificat la depozite cât a plătit pentru materiale pentru că mie nu mi-a arătat nici o factură, şi s-a supărat că l-am controlat. Pe lângă faptul că nu a putut justifica nici un ban din cele 7.000 de euro pe care i-am trimis, a abandonat lucrările. Asta înseamnă alt contract, alţi bani. Am luat legătura cu părinţii lui, familie ce se consideră cea mai de vază şi mai bogată din zonă, fapt ce m-a determinat, când am semnat contractul, să am încredere în cinstea şi corectitudinea fiului lor. Abia după ce răul a fost făcut am aflat că domnul Pera a mai excrocat şi alţi oameni. Le-a dat «ţepe» de mii de euro, aşa cum mi-a dat şi mie”, mai spune cu năduf Viorel Lăzărescu, decis să facă publică păţania lui, astfel încât să nu mai cadă în mâinile lui Călin Pera şi alte victime. 

Proprietarul cu ponosul, constructorul cu folosul
Lucrările care totuşi s-au efectuat, sunt de o calitate mai mult decât îndoielnică: instalaţia electrică este neterminată; cea de apă există, dar e spartă, şi cum este băgată prin perete, identificarea spărturii înseamnă spargerea tuturor pereţilor. Nu există sistem de încălzire, pentru că, după cum se plânge proprietarul, ţevile şi caloriferele au dispărut. „L-am crezut când mi-a spus că s-au cumpărat toate materialele. În schimb, nu mi-a arătat nici un bon, aşa că valoarea materialelor folosite îmi este necunoscută. Mie, proprietarului, cel care a dat banii”, povesteşte Viorel Lăzărescu. Ca să poată sta temporar în pensiune, Viorel Lăzărescu a fost nevoit să-şi facă o instalaţie de apă paralelă, adică o improvizaţie, ca să nu inunde tot imobilul. Cât despre clienţi, departe vremurile acelea.

„Ţeparul” şi-a găsit naşul
Se pare însă că Pera şi-a găsit naşul, iar zecile de ani trăite de Viorel Lăzărescu în spiritul german şi-au pus amprenta asupra respectului de sine dar şi a asupra banului câştigat cu trudă. Aşa că, spre deosebire de celelalte victime – printre care şi un membru al familiei – Lăzărescu şi-a angajat o firmă de evaluare pentru a stabili valoarea materialelor de construcţie lipsă precum şi a lucrărilor de finisare neefectuate, şi este hotărât să-şi facă dreptate, în instanţă. Tentativele noastre de a obţine un punct de vedere şi din partea constructorului Călin Pera, la numerele de telefon menţionate în contractul de execuţie a lucrărilor, s-au soldat cu un eşec, deoarece „abonatul apelat nu este disponibil”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura