ActualitateFlash

„Vreau să văd cum este pe lumea cealaltă”

Livia Botici

Necazurile, boala, singurătatea sau o dragoste neîmpărtăşită. Acestea sunt motivele care, de la începutul acestui an, au făcut ca peste 30 de hunedoreni să decidă că nu mai au nici un rost pe această lume. Zilele trecute, un bărbat de 47 de ani, din comuna Şoimuş, a încercat să-şi ia viaţa, înfigându-şi un cuţit de bucătărie în mâna stângă.

„Nu am nici o bucurie”

„M-am săturat de viaţa aceasta, nu am nici o bucurie…”, aşa îşi începe povestea cutremurătoare un hunedorean, care în urmă cu o săptămână, a încercat să-şi pună capăt zilelor. „Sunt aproape de a împlini 50 de ani şi consider că am trăit destul pe această lume. Mă sperie gândul că voi muri din cauza unei boli şi nu vreau să chinui pe nimeni, de aceea, am hotărât că mai bine plec în altă lume acum, şi în acest fel. Vreau să văd cum e şi pe lumea cealaltă, pentru că am citit că este foarte frumos. Eu locuiesc undeva retras, pe un deal, din sat, iar prin faţa casei mele trec maximum doi oameni, în fiecare zi. De aceea, mi-a fost frică să îmi tai venele în casă, pentru că exista posibilitatea să treacă mult timp până să mă găsească cineva. Mi-am luat cuţitul şi m-am pus la masă, pe prispa casei. Mi-am făcut o rugăciune şi mi-am înfipt cuţitul în mâna stângă, mi-am secţionat venele, sperând că voi muri foarte repede. Nu a fost aşa, pentru că, tocmai atunci, un vecin m-a văzut şi m-a dus la spital. Oricum, nu mă las, acum sunt internat, dar când voi pleca acasă, am un alt plan să-mi pun capăt zilelor, şi de data asta, nu voi mai da greş”, mărturiseşte Traian, bărbatul de 47 de ani, din comuna Şoimuş.

32 de sinucigaşi

De la începutul acestui an, 32 de hunedoreni şi-au pus capăt zilelor. Potrivit medicului legist Dan Mărculescu, şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Hunedoara, metoda cea mai folosită pentru suicid este ştreangul. O confirmă cele 27 de cazuri de sinucidere prin spânzurare, notificate de la începutul anului. Urmează, în statistica legiştilor, două sinucideri prin înjunghiere, două prin înec şi una prin împuşcare. De asemenea, există cazuri în care, supăraţi pe viaţă, hunedorenii încearcă, dar nu reuşesc, să se sinucidă. „Nu ţinem o evidenţă a acestor cazuri, dar pot să vă spun că există situaţii în care pe mâinile noastre ajung pacienţi care înghit pastile în exces sau îşi secţionează venele. Din fericire, cei care ajung la Urgenţă nu reuşesc decât să se rănească, fiind descoperiţi de familii sau prieteni, la fix pentru a fi salvaţi”, a declarat dr. Tănase Popa, şeful Secţiei pentru primire urgenţe, a Spitalului Judeţean din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura