„Ţeparii” de pe eBay au fost condamnaţi

30 martie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Livia Botici

Ieri, fraţii Zămanţ, acuzaţi că pe parcursul a patru ani au înşelat sute de cetăţeni străini, prin intermediul site-urilor de comerţ electronic, au fost condamnaţi la închisoare.

Trei ani pentru fiecare

Doi tineri din Lupeni au fost condamnaţi pentru înşelăciune, fraude informatice, fals şi acces fără drept la un sistem informatic. Ieri, Tribunalul Hunedoara a decis ca Vasile Zămanţ, de 27 de ani, şi Valeriu Zămanţ, de 29 de ani, să-şi petreacă următoarea perioadă a vieţii în închisoare. Vasile Zămanţ a primit de la judecători o pedeapsă cu închisoarea de trei ani şi şase luni, iar fratele său, o condamnare mai mică cu două luni. Mama acestora, implicată şi ea în dosar, a scăpat mai uşor, magistraţii decizând că o pedeapsă de doi ani cu suspendare este suficientă. Adrian Laziun şi Gheorghe Codreanu, alţi doi inculpaţi în acest dosar, au primit, de asemenea, pedepse de doi ani cu suspendare. Magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au mai decis ieri, ca inculpaţii să restituie peste 7.000 de euro persoanelor constituite părţi civile în proces. De asemenea, ei vor trebui să plătească 6.000 de lei către stat, sumă ce reprezintă onorariul avocaţilor din oficiu şi cheltuielile judiciare.

Anunţuri fictive

Capii reţelei, fraţii Zămanţ, postau anunţuri privind vânzarea de diferite bunuri pe eBay, accesând fără drept şi modificând conturile de acces la acest portal ale altor utilizatori. Potrivit ofiţerilor de la Crimă Organizată, cei doi fraţi erau contactaţi de potenţialii cumpărători din străinătate, cu care în general, ţineau legătura prin e-mail, folosind datele personale ale celorlalţi membri ai grupului. Ulterior, cetăţenii străini trimiteau diverse sume prin serviciile de transfer de bani, pe numele celor cinci. Anchetatorii estimează că, din afacerea derulată, hunedorenii au reuşit să strângă peste 100.000 de euro.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

De 20 de ani, comerţul de pe plaiurile mioritice e un fel de cancer al preţurilor, întrucât în ciuda apariţiei...

Se pune de-o conurbaţie şi în Valea Jiului

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi (foto), a început discuţiile cu edilii din localităţile Văii Jiului, pentru înfiinţarea unei conurbaţii,...

Îşi dau foc la proprietăţi, cu riscul unui dezastru

Numai în ultimele 24 de ore, pompierii hunedoreni au intervenit la şapte incendii de vegetaţie uscată, toate provocate de gospodarii...

Închide