FlashPolitica si administratie

„Spitalul din Deva va fi condus de un pesedist“

05 risteiu 1

Nicolle Ebner

Comisiile locale de negociere ale celor două partide din alianţa PSD-PDL au împărţit, pe criterii politice, cele 13 centre de sănătate, sanatorii, spitale orăşeneşti şi municipale din judeţ. Se preconizează ca din luna august, la conducerea fiecărei unităţi spitaliceşti să fie numită o nouă echipă managerială.

Alianţa PSD-PDL şi-a împărţit şi spitalele din judeţ
Potrivit primarului comunei Băcia, Emil Rîşteiu, care a participat la negociere, discuţiile au fost politicoase, la obiect, fiecare partid susţinându-şi punctele de vedere şi argumentele care au stat la baza solicitării spitalelor preferate. Criteriul principal de repartizare a unităţilor spitaliceşti a fost culoarea politică a primarului. Astfel, spitalele din localităţile conduse de primari PSD au revenit social-democraţilor, iar cele din localităţile administrate de primari PDL, au revenit democrat-liberalilor. „În acest mod, se realizează o mai bună colaborare între conducerea unităţii spitaliceşti şi administraţia locală”, a declarat Emil Rîşteiu.
PSD: Centrul de Sănătate Călan;  Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad; Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu;  Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva;  Spitalul Municipal Brad;  Spitalul Municipal Lupeni;  Spitalul Orăşenesc Haţeg;

PDL: Spitalul Municipal „Al. Simionescu” Hunedoara; Spitalul de Boli Cronice Petrila; Spitalul de Urgenţă Petroşani; Spitalul Municipal Orăştie; Spitalul Municipal Vulcan;
 Spitalul de Psihiatrie Zam;

Dan Florea, surprins de rezultatul negocierii
Surpriza o constituie faptul că, odată ce PSD a obţinut Spitalul Judeţean Deva, dr. Dan Florea (PDL) va trebui să plece de la conducerea unităţii. Ironia sorţii şi jocurile politice au făcut ca directorul, care nu a fost schimbat pe criterii politice în timpul guvernării liberale, să fie înlocuit acum, chiar de către aliaţi. Dan Florea a aflat de la reporterii MESAGERULUI HUNEDOREAN rezultatul repartizării şi este convins că PDL nu va accepta schimbarea lui din funcţie. „Nu cred că aceia de la PDL vor semna un asemenea act. Încă nu am vorbit cu ei, dar nu cred că vor renunţa la Spitalul Judeţean. Şi, dacă este adevărat, sunt conştient că funcţiile nu sunt veşnice. Sper ca acela care va veni în locul meu să ducă mai departe proiectele de investiţii demarate de mine”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Deva, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

„Argumentele noastre, mai puternice decât ale lor”
Emil Rîşteiu recunoaşte că PDL a susţinut cauza managerului Dan Florea, însă: „argumentele noastre au fost mai puternice decât ale PDL iar noi avem, pentru Spitalul Judeţean Deva, cel puţin 10 manageri la fel de buni ca Florea”.  Nu se ştie care va fi modalitatea de schimbare a directorilor de spitale, în cazul în care cei vizaţi nu-şi dau demisia. Tocmai de aceea, nu se grăbeşte nimeni să facă primul pas. Poate peste două-trei săptămâni, mai spune Rîşteiu.
Pe acelaşi criteriu al culorii politice a primarilor, comisiile de negociere şi-au împărţit şi ocoalele silvice din judeţ. E drept, cam puţine, pentru că mai bine de jumătate din cei 69 de primari sunt liberali, iar alianţa locală PSD-PDL încă nu a găsit, decât pe hârtie, metoda de a împărţi şi ce nu-i aparţine.

One thought on “„Spitalul din Deva va fi condus de un pesedist“

  • Nu stiu de ce am senzatia ca PSD-ul din jud. Hunedoara , dar ce zic eu jud Hunedoara cand la nivel national este acelasi rezultat , in acest mandat , de la preluarea caruia au trecut cca sapte luni , si-a dovedit lipsa de resurse umane , proaspete , singura lor „realizare” fiind o revansa surda in interiorul PSD unde „lupii” tineri bine manipulati de cativa fosti „neintelesi” ai vechii garde au inlaturat cu orice pret combatanti vechi ai PSD .Asta nu ar fi rau caci stim cinwe sunt acei PSD-isti in cauza insa , necazul vine de la faptul ca cei „proaspeti” , acesti „tineri” care chipurile au muncit pe branci pentru partid , sunt incompetenti , necopti suficient pentru aceste vremuri grele de criza . Rezultatele se vor vedea mai ales ca vendetele din interiorul coalitiei ce guverneaza dar si din propriile lor partide par a fi fara incetare .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura