„Specialistele” în sărituri

9 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

Ciprian Marinuţ

Florentina Marincu a obţinut medalia de bronz în proba de săritura în lungime a Campionatului Balcanic de Junioare II, din Turcia, iar Andreea Todereanu a cucerit un nou titlu de campioană naţională la triplusalt la Naţionalele de Juniori I, de la Bucureşti. Astfel, cele două sportive de la Clubul din Deva au continuat seria performanţelor în probele tehnice ale atletismului la care antrenorul lor Nicolae Alexe pare un adevărat maestru.

Bronz la debutul internaţional

Florentina Marincu şi-a început cu dreptul aventura în arena internaţională. La doar 14 ani, Marincu a cucerit medalia de bronz în Turcia, în contextul în care la start s-au aliniat şi sportive de 17 ani. Caracterizată ca fiind un talent pur-sânge, sportiva antrenată de Nicolae Alexe şi-a egalat recordul personal, cu o săritură de 5.62 metri, clasându-se pe locul trei, după reprezentantele Turciei şi Bulgariei. La competiţie au participat atlete din 10 ţări. „A sărit la valoarea ei maximă la acest moment, semn că a tratat cu seriozitate concursul. Câştigarea unei medalii este cu atât mai valoroasă cu cât adversarele ei au fost cu 2-3 ani mai mari şi ea este debutantă în competiţiile internaţionale”, a spus antrenorul Nicolae Alexe. Florentina Marincu este vicecampioană naţională la săritura în lungime şi la 100 de metri plat şi deţinătoarea medaliei de bronz în cursa de ştafetă 4x 100 metri, la junioare II.

Supremaţie naţională reconfirmată

Mai experimentată şi mult mai medaliată, şi pe plan intern şi la nivel internaţional, Andreea Todereanu a dat dovadă, sâmbătă, la Campionatele Naţionale, de la Bucureşti, de supremaţia sa în competiţiile naţionale în proba de triplusalt. Todereanu, uşor dezamăgită după eşecul de la Campionatul Mondial din Canada, a concurat relaxat şi s-a impus chiar dacă a reuşit doar o săritură de 12,65 metri, departe de performanţa sa maximă, ,de 13,31 metri. Pe următoarele locuri de pe podium s-au clasat Laura Dumitraşcu de la CNMB Rm. Vâlcea (12,54 metri) şi Beatrice Morar de la Farul Constanţa (12.16 metri).

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Antrenorul Lupu a resuscitat Ştiinţa

Intrarea în teren a antrenorului Ştiinţei Petroşani, Alexandru Lupu, când echipa sa era condusă cu scorul de 8-3, acasă, de...

Minerii se recalifică cu ajutorul calculatorului

Minerii din Valea Jiului şi Gorj care rămân fără loc de muncă vor putea să se recalifice prin intermediul unui...

Gura lumii

Rândurile de mai jos par un pont pentru organele de cercetare penală cât şi pentru structurile de combatere a criminalităţii,...

Închide