„Săptămâna mobilităţii europene” începe cu stângul

16 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

04 biciclete

Nicolle Ebner

Nici o primărie din judeţul Hunedoara nu a confirmat, oficial, participarea la „Săptămâna mobilităţii europene”, care se va desfăşura în perioada 16-22 septembrie. Prin urmare, şi în acest an, campania de reducere a poluării, cu scopul protecţiei mediului, a sănătăţii şi creşterea calităţii vieţii, a început cu stângul.

Moloţ pe jos, prefectul pe bicicletă…
Conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului din judeţul Hunedoara i-a invitat pe toţi reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice locale ca, măcar într-una din cele şapte zile ale „Săptămânii mobilităţii europene”, să se deplaseze doar cu bicicleta, sau pe jos. Primarii au fost invitaţi să întocmească un grafic cu străzile din localităţi care vor fi închise circulaţiei rutiere, străzi pe care ar trebui să se circule doar cu bicicleta sau cu rolele. Georgeta Barabaş, director coordonator al APM Hunedoara, spune că până ieri, nu a primit nici o confirmare oficială din partea primarilor. „În schimb, domnul prefect Ioan Samoilescu mi-a promis că va veni la Prefectură cu bicicleta, iar domnul Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJH, m-a asigurat, la rândul său, că va veni la birou, dimineaţa, pe jos, dar nu şi în zilele în care va ploua. Eu, am să combin ambele metode de deplasare şi voi veni la agenţie când cu bicicleta, când pe jos”, a declarat Georgeta Barabaş.    

…devenii, la expoziţii şi concursuri de triciclete
Invitaţia de a contribui la dezvoltarea unui mediu mai curat şi sănătos este lansată şi devenilor. Mâine, 17 septembrie, la ora 10.00, începe un concurs de biciclete şi triciclete, care va avea loc în curtea Grădiniţei nr. 3 din Micro 15 – Deva. Vineri, 18 septembrie, în faţa Casei de Cultură din Deva, între orele 9.00-18.00, devenii vor putea vizita o expoziţie de mijloace de transport  nemotorizate, iar în perioada 17-22 septembrie, tot la grădiniţa din Micro 15, va fi amenajată o expoziţie cu desenele preşcolarilor din Deva, cu tema „Aer mai curat, pentru oraşul meu”.
„Săptămâna mobilităţii europene” a fost celebrată, pentru prima dată, în anul 2002, şi este o iniţiativă a Comisiei Europene, pentru promovarea soluţiilor de transport durabil în oraşele europene şi conştientizarea publicului cu privire la beneficiile pentru mediu, sănătate şi calitatea vieţii.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Din braţele Evei, în pumnii concubinului

Un pensionar de 50 de ani din municipiul Vulcan se poate considera ghinionist. După ce a băut câteva pahare în...

Parcă l-a înghiţit pământul

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Hunedoara îl caută pe un pensionar hunedorean, dispărut de la domiciliu. Alexandru Miclău...

Hoţ de biciclete, prins

De trei luni, un tânăr din municipiul Petroşani fură bicicletă după bicicletă, reuşind din luna iulie şi până în prezent,...

Închide