„Regina Balcanilor” la triplusalt

11 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x1  andreea todereanu

Ciprian Marinuţ

 Atleta Andreea Todereanu (foto), de la C.N.S. – C.S.S. „Cetate” Deva, a cucerit titlul de campioană Balcanică la triplusalt, cu un „zbor” de 12,90 metri, la competiţia desfăşurată la finalul săptămânii la Ankara, în Turcia.

De pe locul 16, la aur
Sportiva antrenată de Nicolae Alexe, care e multiplă medaliată la competiţiile naţionale, a continuat seria performanţelor internaţionale de top din această vară şi la Campionatul Balcanic de Juniori II din Turcia. Deveanca Andreea Todereanu (17 ani) a cucerit medalia de aur la Balcaniadă, cu o performanţă de 12,90 metri, în condiţiile în care a participat la competiţie, după o călătorie obositoare de 28 de ore cu autocarul (Deva-Bucureşti-Ankara). Andreea a mai participat în iulie la Campionatul Mondial din Italia, unde a ocupat locul 16 şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Finlanda, la care a obţinut medalia de bronz. „Medalia demonstrează că Andreea e cea mai valoroasă tiplusaltistă din Balcani şi că ar fi putut fi mai sus şi la Mondiale, dacă nu s-ar fi simţit ca pe patinoar pe moderna pistă din Italia. E important că are în palmares un titlu de campioană la nivel internaţional, pentru că acesta îi va da încredere în forţele proprii”, a spus antrenorul Nicolae Alexe.

Performanţă mai slabă, medalie mai strălucitoare
Saltul de 12,90 metri, reuşit de Andreea Todereanu la Balcaniada din Turcia este mai modest, decât „zborul” de 13,14 metri, reuşit la FOTE în Finlanda, competiţie comparată de antrenorul Nicolae Alexe cu un Campionat European. Totuşi, pe lângă faptul că i-a adus medalia de aur şi titlul balcanic, săritura i-a oferit şi o revanşă morală în faţa unei sportive din Republica Moldova, care a învins-o la FOTE. Saltul de 13,14 metri reuşit la FOTE de Andreea Todereanu reprezintă recordul personal al atletei de la CNS-CSS Cetate Deva. Sportiva va participa la finalul săptămânii, la Bucureşti, la Campionatul Naţional de Junioare I, iar din 18 până în 25 august va pleca într-un cantonament de recuperare – relaxare pe litoral, oferit de clubul devean, în Staţiunea Venus.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
A plecat şi ultimul oltean

Jucătorii veniţi de la Universitatea Craiova la Jiul sub formă de împrumut şi-au făcut bagajele rând pe rând. După ce,...

De ziua lui, l-a omorât vaca

Un bărbat de 42 de ani, Nicolae T., din comuna hunedoreană Tomeşti, în apropiere de Brad, şi-a pierdut viaţa, după...

Controale în trafic

Dacă sunteţi şoferi şi vreţi să plecaţi la drum, ar fi bine să aveţi maşina în regulă. Inspectorii Registrului Auto...

Închide