O sãrbãtoare dedicatã tuturor brãdenilor

11 august 2009 | 1 Comentariu | Publicat in: Reportaj

06 Zi de sarbatoare la Brad

Nicolle Ebner

Iluzionism, magie, prestidigitaţie, fachirism, demonstraţie auto-moto, concurs de mâncat virşli, parada portului popular şi spectacole de muzică populară şi uşoară, susţinute de interpreţi renumiţi şi formaţii în mare vogă. Este o parte a evenimentelor organizate de administraţia locală din Brad, cu ocazia celei de-a VIII-a ediţii a „Zilelor Municipiului Brad”.

„La Brad se petrec lucruri minunate”
Vorba primarului Florin Cazacu: „la Brad, cu ocazia Zilelor municipiului, se petrec lucruri minunate. Evenimente culturale, competiţii sportive, iar voia bună este adusă în sufletele brădenilor de artişti renumiţi, care concertează pe scena din Piaţa Centrală”. Prezenţa a mii de brădeni la aceste manifestări este un semn că administraţia publică locală ştie să ofere brădenilor ceea ce-şi doresc, pentru a le face, cu puţin, viaţa mai frumoasă. Miile de oameni prezenţi la serbările oraşului au petrecut, în fiecare după-masă, alături de artişti renumiţi, ca: Aurel Tămaş, Fly Poject, Tiberiu Ceia, Felicia Stoian, Ansamblul „Doina Crişului” al Casei de Cultură Brad şi trupa Generic.

O sâmbătă de neuitat
Sărbătoarea municipiului a debutat vineri, 7 august, cu lansarea „Monografiei municipiului Brad”, ediţia a III-a, a autorului prof. Romulus Neag. În cursul dimineţii de sâmbătă, brădenii iubitori de fotbal au avut parte de o competiţie între generaţiile de jucători ale C.S. „Aurul” Brad, iar la prânz, în Piaţa Centrală a municipiului a avut loc o demonstraţie auto-moto, a cărei atracţie principală a fost prezentarea maşinii participante la Campionatul Naţional de automobilism 2008 a pilotului Mihai Cîmpeanu. Tot sâmbătă, profesoara Livia Coroi şi-a lansat volumul „Colectivizarea agriculturii în raionul Brad, între istorie şi memorie”, eveniment completat de expoziţia „Caligrafie şi artă în cărţile funciare”, prezentată de avocatul Tiberiu Vanca.
Seara a început în forţă, cu un spectacol de iluzionism, magie, prestidigitaţie, fachirism şi animale exotice, oferit de Magic Art, şi continuat de formaţiile Symbol, Columna şi Datina. Cireaşa de pe tort – cum ar spune o anumită parte a numerosului public – a fost spectacolul excepţional oferit de Aurel Tămaş şi formaţia „Doruri Transilvane”. Pentru tineri, concertul live al trupei Fly Project a reprezentat superlativul.

Recompense pentru tinerii merituoşi
Nici nu au apucat bine să se odihnească, fiindcă duminică, brădenii au luat-o de la capăt cu şirul petrecerilor. Locuitorii au admirat parada portului popular şi spectacolul ansamblurilor folclorice din Franţa, Turcia, Grecia, Serbia, Iaşi, Zalău, Timiş, participante la Festivalul Internaţional de Folclor „Carpatica”, desfăşurat în Piaţa Centrală a municipiului Brad. În faţa întregii comunităţi, administraţia publică locală s-a mândrit cu tinerii valoroşi, care au făcut cinste comunităţii, premiindu-i pe cei cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare şi în domeniul cultural-sportiv. La acest moment festiv, au participat şi prefectul judeţului Hunedoara, dr. Gabriel Ioan Samoilescu, deputatul colegiului Brad-Valea Mureşului, Laurenţiu Nistor, senatorul Cosmin Vasile Nicula şi consilieri judeţeni.

„Devoratorii de virşli”
Marea curiozitate a serii a fost rezultatul concursului „Devoratorii de virşli”, ajuns deja la a III-a ediţie. Devenit tradiţie în cadrul evenimentului „Zilele Municipiului Brad”, concursul s-a bucurat, şi în acest an, o participare numeroasă şi de un public entuziasmat. Câştigătorul acestei ediţii a fost Nicolae Diniş, care a reuşit să mănânce 13 perechi de virşli în 15 minute. Şi după o masă copioasă, că doar cei prezenţi nu s-au mulţumit doar să privească la concurenţi cum mănâncă virşli, brădenii şi-au îndreptat toată atenţia spre scena pe care au evoluat, doar pentru ei, Maria Coman, Stana Stepănescu, Ciprian Roman, Mariana Anghel, Ovidiu Homorodean, Elena Evsei, Cristian Fodor, Viorica Brânduşan, Alexandra Ungureanu, Letiţia Mihuţiu, Ramona Florea, Eusebiu Gafiţa, Carla Crişan, Larisa Cazan, Elena Stanciu şi formaţia de dansuri a Casei de Cultură Brad, acompaniaţi de Ansamblul folcloric „Doina Crişului” al Casei de Cultură Brad. Seara a aparţinut din nou tinerilor şi s-a încheiat cu un recital extraordinar al formaţiei Generic, aflată pentru prima dată alături de brădeni.
Finalul celor trei zile de sărbătoare a fost punctat de tradiţionalul foc de artificii.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Gaby spune:

    Salutare. Mi-a placut ce a iesit si in acest an. Super totul. Personal m-am distrat cu prietenii la concertele trupelor SYMBOL si FLY PROJECT.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Regina Balcanilor” la triplusalt

Atleta Andreea Todereanu (foto), de la C.N.S. - C.S.S. „Cetate” Deva, a cucerit titlul de campioană Balcanică la triplusalt, cu...

A plecat şi ultimul oltean

Jucătorii veniţi de la Universitatea Craiova la Jiul sub formă de împrumut şi-au făcut bagajele rând pe rând. După ce,...

De ziua lui, l-a omorât vaca

Un bărbat de 42 de ani, Nicolae T., din comuna hunedoreană Tomeşti, în apropiere de Brad, şi-a pierdut viaţa, după...

Închide