Politica si administratie

„Reducerea veniturilor sporeste criza“

Nicolle Ebner

PNL va vota pentru moţiunea de cenzură, împotriva Guvernului Boc. Parlamentarii liberali afirmă că PNL nu susţine sub nici o formă diminuarea salariilor bugetarilor cu 25 la sută şi a pensiilor cu 15 la sută, considerând că această măsură este anti-economică.

„Nu suntem de acord…”
Senatorul PNL de Hunedoara, Dan Radu Ruşanu (foto) a declarat într-o conferinţă de presă, susţinută, în acest week-end, la Deva, că refuzul liberalilor de a susţine măsurile anticriză asumate de Guvernul Boc are la bază atât motive politice, cât şi economice. Din punct de vedere fiscal, Ruşanu este de părere că „o micşorare a veniturilor determină în mod cert o reducere a consumului, or, aceasta nu este o măsură anticriză, ci una care sporeşte criza. În al doilea rând, nu suntem de acord cu tăierea pensiilor, la fel la toată lumea, fără o analiză a efectelor acesteia. Prin urmare, această reducere, făcută pe picior, nu poate fi susţinută fiscal şi nici politic”. Parlamentarul liberal a dat ca exemplu măsurile anticriză propuse de premierul Germaniei, care nu au afectat veniturile populaţiei, dar au susţinut creşterea economică. „În Germania, premierul a propus reducerea numărului de bugetari cu 10 la sută, şi nu a salariilor, în condiţiile în care au apărut şi legi susţinute de guvern, prin care se iau măsuri în ceea ce priveşte crearea de noi locuri de muncă, în economia privată, pentru şomerii bugetari”, a spus Ruşanu.
În concluzie, PNL nu aprobă măsurile de austeritate, în varianta propusă de Guvernul Boc şi va susţine moţiunea de cenzură, precum şi revendicările pensionarilor şi ale sindicatelor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura