„Rãzboinica” de trei stele

Ciprian Marinuţ

Luptătoarea Laura Gavriliuc (foto), de la CSS Petroşani, campioană naţională a României şi clasată pe locul trei în topul naţional al anului 2010, a cucerit şi trofeul Cupei României, la competiţia desfăşurată la Târgovişte, la finalul săptămânii. La aceeaşi competiţie, sportivii de la CSS Hunedoara şi CNS CSS „Cetate” Deva au cucerit cinci medalii, dar nici una de aur.

Singura campioană din judeţ
Laura Gavriliuc (18 ani), de la CSS Petroşani, este noua stea a luptelor libere hunedorene, fiind revelaţia anului 2011. Sportiva antrenată de Gheorghe Răducu a obţinut victorii pe linie în finala Cupei României, desfăşurată la Târgovişte, şi a cucerit trofeul pus în joc, fiind singura luptătoare din judeţ care şi-a trecut în palmares medalia de aur la această competiţie.
Câştigarea Cupei României reprezintă finalul perfect pentru un sezon 2011 bogat în performanţe. Laura Gavriliuc a cucerit, anterior, titlul de campioană naţională de junioare I, la categoria 72 kilograme, deşi este în primul an la acest nivel de vârstă. „Războinica” din Petroşani a fost unica luptătoare din judeţ participantă, în această vară, la Campionatul Mondial de la Bucureşti şi la Campionatul European din Serbia, competiţii la care a ratat medalia la mustaţă şi s-a clasat pe locul cinci. Pentru aceste rezultate de top, luptătoarea de la CSS Petroşani s-a clasat pe locul trei în ierarhia celor mai buni practicanţi de lupte libere din România, top întocmit de Federaţia Română de Lupte. „Are voinţă, seriozitate şi forţă, dar mai trebuie să-şi perfecţioneze tehnica şi să acumuleze experienţă competiţională. Pentru a progresa, ar avea nevoie de participare la turnee internaţionale, cu meciuri tari, întrucât pe plan intern, nu prea mai are adversare”, a spus antrenorul sportivei, Gheorghe Răducu. Pe primele locuri în topul celor mai buni luptători ai anului 2011, se află următorii sportivi: 1. Alina Vuc (CSM Reşiţa) – 98 puncte; 2. Gheorghiţă Ştefan (CS Rapid) şi Cristina Croitoru (CSA Steaua) – 75 puncte; 3. Laura Gavriliuc (CSŞ Petroşani) 54 p; 4. Estera Dobre (CSM Sf. Gheorghe), Georgiana Paic (CS Târgovişte), George Bucur (CSA Steaua), Eusebiu Diaconu (SCM Bacău/ lupte greco-romane)-44 p; 5. Ana Maria Pavăl (CSM Cluj-Napoca) – 45 puncte.

Cinci medalii, nici un titlu
Şi alţi reprezentanţi ai şcolii de lupte libere din judeţ, prezenţi la finala Cupei României, au cochetat cu podiumul, însă câştigarea trofeului a rămas o performanţă interzisă. Foarte aproape de trofeu au fost Diana Popovici (CNS CSS „Cetate” Deva – ctg. 44 kg) şi Bianca Croitoru (CSS Hunedoara – ctg. 48 kg), însă, ambele sportive au pierdut în finală şi au obţinut doar medaliile de argint. La doi paşi de treapta întâi a podiumului au fost Ramona Pricop (CSS Hunedoara – ctg. 67 kg), Andrei Bistrian (CSS Hunedoara – ctg. 50 kg.) şi Liviu Prejban (CNS CSS „Cetate” Deva – ctg. 74 kg), cei trei cucerind medaliile de bronz. „A fost o competiţie foarte puternică, întrucât multe cluburi au legitimat şi naturalizat sportivi de top din Rusia, Ucraina sau Moldova, ţări cu experienţă şi tradiţie în acest sport”, au spus antrenorii de la CNS CSS „Cetate” Deva, Suraj Moravan şi Cosmin Văcăraşu.
La finala Cupei României, au participat aproximativ 200 de sportivi din ţară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.