FlashSport

„Rachetistele” de la SCM Deva în top

Ciprian Marinuţ

Tenismenele Raluca Ciufrilă şi Maria Orban (foto) au obţinut medalia de argint în proba de dublu a Campionatului Naţional, după ce au jucat finala categoriei 14 ani, iar Raluca Ciufrilă a intrat şi în „careul de aşi” al turneului de simplu. Deveanca Mandy Sapta, fostă lideră a categoriei 12 ani şi ocupantă a locul 31 la categoria 14 ani, a absentat de la Naţionale, preferând să joace la un turneu în străinătate, pentru a face puncte în clasamentul ETA.

Un dublu „sudat”

Raluca Ciufrilă (din Tg. Jiu, nr. 5 naţional) şi Maria Orban (din Petroşani, nr. 12 naţional) sunt noile lidere, pe plan naţional, ale secţiei de tenis a S.C.M. Deva. Cele două sportive au obţinut singura medalie a clubului devean la ediţia 2010 a Campionatului Naţional de Tenis, categoria 14 ani, desfăşurată la Bucureşti, în perioada 1-7 iunie. Ciufrilă şi Orban s-au calificat în finala probei de dublu, însă au pierdut titlul de campioane naţionale, după o luptă strânsă, decisă la tie-break, scor 3-6, 6-7 (2). Până în finală, tenismenele de la SCM Deva au trecut, după jocuri foarte bune, de dublul Luana Dăuş (CS Târgovişte) – Gabriela Ruse (TC „Mircea Eliade” Bucureşti) cu 6-3, 6-3 şi de dublul Raluca Şerban – Yasmine Coteanu (ambele LPS – CSS Constanţa), scor 6-2, 4-6, 10-5. „S-a văzut că sunt un dublu sudat şi cu experienţă. Valoarea individuală a fost dublată de meciurile făcute împreună la turneele internaţionale din Croaţia, Austria şi Ungaria, la care au fost prezente în ultima perioadă”, a spus Lunela Maier, antrenoarea celor două tenismene.

Mai mică, dar în „careul de aşi”

Transferată în acest an la SCM Deva, Raluca Ciufrilă a confirmat că are talent cu carul şi a făcut un concurs reuşit şi în proba de simplu. Plecată din postura de favorită cinci a turneului, Ciufrilă a obţinut trei victorii consecutive şi a ajuns până în semifinale, etapă din care cele intrate în „careul de aşi” au jucat în sistem şah, fiecare cu fiecare. Din păcate, Raluca a pierdut toate trei partidele din faza finală şi a ocupat doar locul patru, după Ilka Csoregi (TC Winners Cluj), Andreea Grădinaru Fometescu (CSM Oneşti) şi Ioana Ducu (Sportul Studenţesc Bucureşti). A doua performanţă ca valoare pentru SCM Deva în proba de simplu a fost realizată de Alexandra Nicoară (Haţeg, nr. 39 naţional). Nicoară a trecut în turul I de Raluca Giosanu (TC Iaşi) cu 6-1, 6-3 şi a eliminat-o în turul doi pe favorita 13, Oana Irimescu (Sănătatea Botoşani), cu 6-2, 3-6, 6-1. Etapa sferturilor de finală a fost ultima pentru Nicoară, întrucât a fost eliminată de Ilka Csoregi (TC Winners Cluj), scor 0-6, 1-6, cea care avea să devină campioană. Maria Orban a jucat mai slab la simplu şi a fost eliminată în turul doi de Irina Fetecău (Dinamo Bucureşti), scor 4-6, 4-6. „Ciufrilă şi Nicoară au urcat mai sus decât poziţia lor din clasament. Orban s-a împiedicat la simplu, însă şi-a luat revanşa la dublu. La general, rezultatele lor sunt excelente, întrucât cele trei au doar 13 ani şi sunt în primul an în care joacă la categoria 14 ani”, a spus Lunela Maier. Premierea primilor clasaţi la Campionatele Naţionale, categoria 14 ani, a fost făcută de cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Alexandra Dulgheru.

„Ţinte” internaţionale

Deveanca Mandy Sapta, fostă lideră a categoriei 12 ani şi ocupantă a locul 31 la categoria 14 ani, a lipsit de la Naţionale, întrucât a participat la un turneu internaţional ETA (Tenis Europe) la Budapesta. Mandy a ajuns până pe tabloul principal al competiţiei, unde a fost învinsă în primul tur de favorita opt care a şi câştigat turneul, dar a acumulat puncte importante în ierarhia ETA. „Cu punctele obţinute la Budapesta, Mandy va urca în top şi nu va mai fi obligată să joace în tururile de calificare. De altfel, şi Raluca Ciufrilă şi Maria Orban au obţinut puncte bune în clasamentul ETA, la turneele la care au participat şi ocupă în prezent locurile 136 şi 284. Obiectivul principal pentru cele trei în această vară e să joace cât mai bine la turneele din Slovenia şi Germania, la care vor participa în lunile iulie şi august, atât pentru puncte ETA, cât şi pentru a creşte în valoare”, a precizat Lunela Maier, preşedinta Asociaţiei Judeţene de Tenis.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura