FlashSport

„Prinţul apelor”

Ciprian Marinuţ

Înotătorul Alexandru Ancuţa (foto) (17 ani), de la CSS Hunedoara, este noul star al nataţiei româneşti la nivel de juniori, întrucât este cel mai medaliat sportiv sub 18 ani de la Campionatul Naţional desfăşurat la Hunedoara. Elevul antrenoarei Anca Băjan a cucerit şapte titluri de campion naţional, trei medalii de argint şi una de bronz şi a stabilit un nou record naţional în proba 100 de metri mixt. În total, CSS Hunedoara şi-a trecut în palmares 16 medalii, performanţă în premieră în istoria clubului.

De şapte ori campion şi o dată recordman
Alexandru Ancuţa s-a încoronat ca „prinţ” al nataţiei româneşti prin rezultatele de excepţie reuşite la ediţia 2011 a Campionatului Naţional în bazin scurt. Sportivul antrenat de Anca Băjan a cucerit 11 medalii, şapte de aur, trei de argint şi una de bronz, fiind cel mai medaliat junior din competiţie, deşi a avut unele probleme de sănătate în ultima zi de concurs.
Sarabanda medaliilor a început joi, în prima zi a celei de-a şaptea ediţii a Naţionalelor găzduite de Bazinul din Hunedoara. Atunci, Ancuţa a obţinut titlurile de campion naţional în probele de 50 de metri fluture, 200 de metri spate şi 200 de metri mixt şi medalia de argint cu ştafeta de 4×50 metri liber a CSS Hunedoara, în care i-a avut ca şi coechipieri pe Cristian Rizan, Daniel Scurtu şi Paul Chiriţoiu. În proba de 200 de metri spate, una dintre preferatele sale, Alexandru Ancuţa a avut cel mai bun timp dintre toţi concurenţii, seniori sau juniori în seriile preliminare. El şi-a continuat demonstraţia de talent şi virtuozitate şi vineri, în a doua zi de concurs, când a devenit campion naţional la 100 de metri fluture şi a cucerit medalia de argint în cursa de 400 de metri mixt. Ca în legile lui Murphy, ce a început bine a continuat la fel, iar Alexandru a urcat de trei ori pe podium şi sâmbătă, în ziua a treia de concurs. Ancuţa a fost cel mai rapid în probele de 50 de metri spate şi 100 metri mixt, devenind campion naţional, şi a cucerit medalia de bronz în proba de 100 de metri bras. Ca bonus, în proba de 100 de metri mixt, Ancuţa a stabilit şi un nou record naţional de juniori, oprind cronometrul la 00.58.31, faţă de 00.58.52, cât era vechiul record. Duminică, în ultima zi a competiţiei, hunedoreanul şi-a trecut în cont încă trei medalii: aur la 100 de metri spate şi de două ori argint la 50 de metri liber şi cu ştafeta de 4×50 mixt. Ancuţa a abandonat în cursa de 200 de metri bras, întrucât în ultima zi a concurat cu dureri la umăr şi a fost sâcâit de o răceală.

Au scris istorie
Pe lângă medaliile cucerite de „prinţul Ancuţa”, de la CSS Hunedoara, au mai urcat pe podium  Cristian Rizan şi ceilalţi doi componenţi ai ştafetei masculine, Daniel Scurtu şi Paul Chiriţoiu. Cristian Rizan şi-a trecut în cont trei medalii de argint la 100 de metri bras şi în cele două ştafete, precum şi două medalii de bronz la 100 de metri mixt şi la 50 de metri bras. „Este un rezultat senzaţional. Alexandru Ancuţa a fost cel mai medaliat junior din concurs, iar noi, ca şi club, am adunat 16 medalii, performanţă ce reprezintă o premieră la nivel de juniori I. Ca întotdeauna, se putea şi mai bine, însă Ancuţa a avut probleme de sănătate în ultima zi de concurs, iar ceilalţi sportivi au avut multe clasări pe locul patru”, a spus antrenoarea Anca Băjan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura