Bulevardul din Vulcan, inaugurat cu porumbei albi

Carmen Cosman

După mai bine de un an de lucrări şi peste 22 de milioane de lei înghiţite, vechiul bulevard Mihai Viteazul, din Vulcan, s-a transformat din temelii.
Sâmbătă, edilii vulcăneni au inaugurat ambiţioasa lucrare, în care puţini au crezut la început şi care a pus la grea încercare atât beneficiarii proiectului, cât şi constructorii, pentru că au fost patru firme care au lucrat aici.
Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, a rememorat, în faţa a sute de localnici veniţi să asiste la acest moment, a oficialilor locali şi de la judeţ, cum s-a realizat investiţia. „Cu câţiva ani în urmă, adică prin 1985, acest bulevard, de fapt o porţiune din el, a fost finalizată. M-am gândit că ar trebui să încercăm să modernizăm bulevardul nostru, să venim cu ceva deosebit. Aşa au apărut panourile solare, care sunt foarte utile pentru producerea curentului, fântânile arteziene, sensurile giratorii şi coloanele dacice aici, în Vulcan, care reprezintă calendarul dacic şi aşa am făcut şi legătura între Sarmizegetuza Regia şi municipiul nostru” a declarat primarul Gheorghe Ile.
Finanţat din fonduri europene
Finanţată în proporţie de peste 80 la sută din fonduri europene, lucrarea a costat 20.566.754 de lei, cu 2.248.387 de lei mai puţin decât a fost în proiect, deşi au fost necesare mai multe lucrări suplimentare. Viceprimarul municipiului Vulcan, Angela Stoica, spune că este cea mai importantă investiţie din mandatele ei de viceprimar. „Vorbim despre o investiţie modernă, cu cea mai mare finanţare pe care a avut-o municipiul Vulcan vreodată, iar pentru mine, personal, este cea mai mare realizare în mandatele de viceprimar. Sigur, ne bucurăm, pentru că noi facem tot posibilul să fie lucrări în toate zonele municipiului, dar cartea de vizită este centrul oraşului sau unităţile care sunt pentru întreaga comunitate”, a declarat Angela Stoica.
Panglica tăiată de oficialităţi a fost împărţită localnicilor adunaţi în număr mare să vadă investiţia pe care au aşteptat-o atât, şi zeci de porumbei albi, aduşi special, şi-au luat zborul la momentul inaugural.

One thought on “Bulevardul din Vulcan, inaugurat cu porumbei albi

  • 21 noiembrie 2011 la 12:32
    Legătură permanentă

    Porumbei vor ajunge oare si la Bucuresti sau vom ajunge noi minerii??? Ce suneti domnul Dorin Gligor si doamna deputata Monica Iacob Ridzi???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.