„Preferãm sã clãdim pentru hunedoreni!”

Domnule Dorin Gligor, s-a stabilit, alegerile locale vor avea loc la începutul lunii iunie. Cum staţi, aţi finalizat listele cu candidaţii PDL pentru alegerile locale din judeţul Hunedoara?
Nominalizările candidaţilor pentru alegerile locale sunt aproape de finalizare. La această oră, vă pot spune cu certitudine că 18 din cei 19 primari în funcţie, pe care PDL-ul îi are acum, vor fi candidaţii noştri la alegerile locale, tot pentru funcţiile de primari, bineînţeles.
Doar la Orăştie, actualul primar, Alexandru Munteanu, a decis că nu va mai candida, lăsând locul unuia dintre colegii săi: Lucian Heiuş sau Iosif Veniamin Blaga. Păcat că la Orăştie, nu putem avea doi primari, pentru că sunt oameni deosebiţi amândoi. Organizaţia judeţeană va trebui, din păcate, să-l susţină doar pe unul dintre ei la candidatura pentru funcţia de primar al Orăştiei, decizie care va fi luată pe baza unui sondaj de opinie, aflat în desfăşurare chiar acum. De asemenea, pentru desemnarea candidatului cu cele mai mari şanse, avem sondaje în derulare la Simeria şi la Haţeg. Pentru localităţile în care PDL nu are primari în funcţie, avem deja „lista scurtă” a candidaţilor, care necesită obţinerea unei decizii finale din partea forurilor de conducere ale filialei judeţene. Pe aceşti candidaţi îi veţi afla peste puţin timp, probabil la începutul lunii martie.

În ce priveşte candidaţii democrat-liberali la funcţiile de consilieri locali, ce ne puteţi spune?
Listele cu consilieri locali sunt creionate de candidaţii nominalizaţi la funcţia de primar. Este normal să fie aşa, pentru că aceia sunt oamenii cu care va lucra primarul, timp de patru ani. Desigur, decizia finală aparţine tot forurilor de conducere ale organizaţiei judeţene PDL, dar ştiu, din experienţă, că nu vor fi schimbări semnificative în listele întocmite de candidaţii de primar.

Dumneavoastră veţi candida la alegerile locale? Pentru ce funcţie?
Am afirmat-o în diverse ocazii: voi candida, acolo unde este mai greu. Mă obligă la această competiţie încrederea pe care colegii mei de partid mi-au acordat-o, atunci când m-au ales preşedinte al organizaţiei judeţene PDL. La nivel naţional, deci şi la noi în judeţ, PDL realizează un sondaj cu candidaţii pentru funcţiile de preşedinţi de consilii judeţene. Dacă acest sondaj va releva faptul că eu sunt candidatul cu cele mai mari şanse, atunci voi candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Vă ţine pe loc protocolul semnat, la nivel de judeţ, cu UNPR? Acest protocol prevede susţinerea reciprocă a candidaţilor, pentru reşedinţa de judeţ şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. S-ar putea să fiţi nevoit să susţineţi o posibilă candidatură a lui Mircia Muntean la preşedinţia Consiliului Judeţean?
Acel protocol la care vă referiţi a fost conceput pentru a ne maximiza şansele, ale PDL-ului şi ale UNPR-ului, atât la Primăria Deva, cât şi la Consiliul Judeţean Hunedoara. Asta înseamnă că vizăm atingerea ambelor obiective. După ce vom avea rezultatele sondajului despre care v-am vorbit, vom lua decizia cea mai bună, din punct de vedere electoral. Aici nu este vorba nici despre sentimente, nici de aventuri. E matematică pură. Şi un pic de sociologie.
Despre lista de candidaţi la funcţiile de consilieri în Consiliul Judeţean, ce ne puteţi spune? Când va fi gata? Va fi o listă comună cu UNPR?
Pe lista candidaţilor la Consiliul Judeţean, vom avea personalităţi din absolut toate zonele judeţului, fără a favoriza sau omite vreuna. Şi am spus „personalităţi”, pentru că pe lista PDL vor figura oameni care au performat în domeniile lor de activitate, oameni percepuţi de comunităţile în care trăiesc ca adevăraţi lideri, stimaţi şi recunoscuţi ca atare. Odată cu anunţarea candidatului la funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara, vom face publică şi această listă. Dacă va fi o listă comună, vom ţine cont, fără discuţie, de ponderea celor două partide în opţiunile de vot ale alegătorilor. Oricum, indiferent de apartenenţa politică, vor fi cei mai buni oameni pe care îi avem sau pe care i-am convins să ni se alăture, care să lucreze eficient pentru dezvoltarea judeţului Hunedoara. Şi încă ceva: vor fi foarte multe figuri noi, oameni care poate că nu au mai făcut politică până acum.

Desigur, trageţi cu ochiul şi la adversarii dumneavoastră direcţi, la USL. Cât de puternic este USL în judeţul Hunedoara? Ce şanse aveţi în competiţia cu această mare alianţă?
Când spuneţi „mare”, vă referiţi, probabil, la un calcul aritmetic simplu, în care membrii PSD plus PNL plus PC egal o masă mare de membri ai USL, care răspund la o comandă unică şi acţionează omogen. Eroare! Este iluzia pe care se bazează această alianţă şi pe care vor să o vândă şi electoratului. În realitate, sunt trei partide cu interese specifice, de multe ori divergente, care s-au întovărăşit în scopul unic de a accede la putere. Acele interese vor ieşi clar la lumină după alegeri, acum auzim doar un murmur subteran de nemulţumire al celor lăsaţi pe dinafară din cauza algoritmului. Am mai avut mari coaliţii, care au mobilizat speranţele populare şi care au eşuat lamentabil, încă de la împărţirea pe funcţii. Care este programul lor? Unul singur: JOS! Care sunt soluţiile pe care le propun? Mulţumiţi-ne că existăm, votaţi-ne, aduceţi-ne la putere şi vedem noi după aceea ce putem face! Singurul combustibil al maşinăriei lor este nemulţumirea unora dintre concetăţenii noştri, nemulţumire parţial justificată, faţă de măsurile de austeritate pe care am fost obligaţi – repet, obligaţi! – să le luăm, pentru supravieţuirea României, în condiţiile unei  crize economice mondiale fără precedent. Nu vreau să spun mai mult despre USL şi despre ce înseamnă, concret, această alianţă în judeţul Hunedoara, despre cei care o compun. O voi face, probabil, în campania electorală. Prefer să vorbesc despre proiectele pe care noi, PDL-ul, şi candidaţii noştri, le avem pentru judeţul Hunedoara. Avem trei luni la dispoziţie, pentru a prezenta hunedorenilor oferta noastră. Preferăm să clădim, nu să ne irosim energiile în lupte politicianiste sterile.

15 comentarii la „„Preferãm sã clãdim pentru hunedoreni!”

 • 15 februarie 2012 la 1:13
  Legătură permanentă

  Ce bine ca ne mai incalzim, pe aceste vremuri friguroase, cand simtim limbuta calda a redactiei Mesagerului Hunedorean pe funduletul mare al PDL-ului… La cat mai multe contracte! Speram noi, PLATITORII DE TAXE, de deszapezire.

 • 15 februarie 2012 la 1:18
  Legătură permanentă

  Gligor asta va candida acolo unde nu se baga Mircia! Ce luzar de doi lei. E ca nasol, dorine, sa stai la coada in propriul tau parid! Hunedorenii iti sugereaza sa candidezi la presedentia Ungariei. Poate asa pune si PD-ul un prefect in judetul Hunedoara. Multa bafta! ;-)))

 • 15 februarie 2012 la 3:02
  Legătură permanentă

  din mesajele liberalilor de mai sus se vede treaba ca la oamenii lui molot le e frica ca pierd ‘banu gros’.gligor e om serios si da clasa multor politicieni inculti si hoti care s-au facut cunoscuti prin laude cu realizari personale pe banii furati din fonduri publice. unii se lauda cu drumurile facute spre terenurile lor, dar la alegeri se va tine cont si de drumurile facute la DNA.

 • 15 februarie 2012 la 6:11
  Legătură permanentă

  Va deranjeaza, USListilor, ca aveti in fata un om calculat si serios care nu pune botul la vorbaria voastra de doi lei si care nu v-a fost partas la furaciunile din banii publici? Obisnuiti-va cu ideea ca se poate face si o altfel de politica, expiratilor!!!

 • 15 februarie 2012 la 10:40
  Legătură permanentă

  N-or fi buni, nici astia din „OASTEA LUI GLIGOR”!!!
  Dar oricum, judetul Hunedoara a fost „jumulit” de 22 de ani numai de USLASI!!!
  Cred ca ajunge, ar mai trebui sa faca si ei un „PAS INAPOI”.
  Dar pot oare….????Ciolanul ii tenteaza cam …tareee!!

 • 15 februarie 2012 la 12:42
  Legătură permanentă

  Sunt curios pana la cel nivel merge gradul de indoctrinare in PDL… Tara va huiduie, Uniunea Europeana ne ignora, nici voi nu cred ca dormiti bine noaptea in pat si ma exista, dupa cum vad, indoctrinati pana in maduva oaselor carora nu le CRAPA OBRAZUL DE RUSINE cand lauda o astfel de adunatura de MAFIOTI SI SARLATANI precum PDL-ul! Rusine sa va fie, HOTILOR!!!

 • 15 februarie 2012 la 14:37
  Legătură permanentă

  Daca domnul presedinte PDL pe judet Dorin Gligor salveaza mineritul Vaii Jiului si Termocentralele Mintia si Paroseni merita votat ca Presedinte al Consiliului Judetean.

 • 15 februarie 2012 la 17:45
  Legătură permanentă

  O limba in c.r, pardon, dorsal, pentru Gligor. Sa ma anunte cineva cand sa termin. Oricum… hahaha… primul la limbi e Bena, Alin Bena.

 • 15 februarie 2012 la 21:25
  Legătură permanentă

  Daca Gligor acesta doarme tot timpul cum a dormit in Biserica ce mai vrea sefie . D-lor asta vb. la betie. Are probleme cu alcoolul.

 • 16 februarie 2012 la 12:55
  Legătură permanentă

  Vine furtuna USL-asilor ! Adapostitiva pana mai puteti 🙂

 • 16 februarie 2012 la 13:02
  Legătură permanentă

  ..s-a schimbat ,,Zeul somnului,, nu-i mai Ursu de la antene, e Gligor de la PDL HD!!

 • 23 februarie 2012 la 11:57
  Legătură permanentă

  frumos, frumos, dar să-l vezi şi cum sforăie nemernicul!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.