Politica si administratie

Contract este, plata merge, noi ne facem cã deszãpezim

Drumul Judeţean 707A, dintre Dobra şi Tisa, a fost blocat ieri pe o porţiune de cel puţin doi kilometri, asta, deşi autorităţile judeţene se bat cu pumnul în piept că stăpânesc situaţia. În zonă a nins mult, însă firma care se ocupă de întreţinerea drumurilor din acel perimetru, pe timp de iarnă, nu a intervenit cu autogrederul. Oamenii din satul Tisa erau, ieri, disperaţi, pentru că nimeni nu a intervenit pentru degajarea drumului. Şi, văzând că după atâtea apeluri pe la autorităţi, nimeni nu-i bagă în seamă, oamenii au sunat şi la redacţia noastră.

Nu-i blocat, ba este blocat…

Concret, Consiliul Judeţean Hunedoara a încheiat un contract cu SC Trans Construct SRL, pentru deszăpezirea drumurilor din zona respectivă, deci şi DJ 707A, Pojoga-Tisa-Grind. Cu toatea astea, utilajele nu şi-au făcut apariţia pe acolo deloc, până ieri. Astfel, pe o porţiune de cel puţin doi kilometri, drumul amintit a fost impracticabil, din cauză că nimeni nu a mişcat un deget.
Contactaţi, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au  afirmat, iniţial, că s-a intervenit pe DJ 707A, iar drumul nu este blocat. Însă, după ce li s-a dovedit că vorbesc în necunoştinţă de cauză sau încearcă s-o dea pe după cireş, aceştia au recunoscut că drumul este blocat. „Într-adevăr, pe DJ 707A, este o porţiune de circa doi kilometri pe care nu s-a acţionat pentru deszăpezire. Acolo o să se intervină cu un autogreder cu lamă, dar utilajul este plecat, împreună cu cei de la Direcţia Silvică, pe drumul care merge spre comuna Bătrâna”, a declarat Cornel Pricăjan, şeful Serviciului Tehnic al Consiliului Judeţean.

Judeţul plăteşte 720.000 de lei, pentru ce?

Pentru întreţinerea drumurilor judeţene aflate în zona de nord a judeţului, Consiliul Judeţean a încheiat cu SC Trans Construct SRL un contract-cadru, valabil pe patru ani, urmând ca în fiecare an, să se încheie unul sau mai multe subcontracte, în funcţie de intervenţiile necesare la drumuri. Suma pentru care s-a semnat deja subcontractul pentru anul acesta este de 720.000 de lei, iar întreţinerea pe timp de iarnă a drumurilor înseamnă nisip, sare şi deszăpezire manuală şi mecanică, precum şi împrăştierea de nisip şi sare în situaţii de polei. (C. Cosman)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura