Sport

„Ploaie” de goluri la debutul Ligii a V-a

Ciprian Marinuţ

Cele 28 de echipe care au luat startul în noul sezon al Ligii a V-a au început campionatul cu o poftă de gol demnă de competiţiile de top. Drept dovadă, în cele 14 partide disputate în prima etapă s-au marcat 68 de goluri (o medie de 4,85 goluri pe meci).

Dacia Boşorod a demarat în… sprint
Cea mai mare diferenţă de scor a primei etape a reuşit-o Dacia Boşorod în seria „Mureş-Poiana Ruscăi”. Dacia a contrazis atributele tradiţionale ale celei mai populare mărci de maşină românească şi a demarat în forţă printr-o victorie cu 7-1 în faţa formaţiei CFR II Simeria. Şi echipa Sprint Luncoiu de Jos a avut un start în… sprint şi s-a instalat pe locul I al clasamentului în seria „Brad”, după ce a câştigat cu 6-2 pe terenul nou-înfiinţatei Voinţa Vălişoara. Lidera clasamentului seriei „Valea Streiului-Haţeg” este echipa nou-înfiinţată Roben Haţeg, care s-a impus cu scorul de 5-2 în deplasare, în faţa celor de la AS Sântămăria Orlea. Şi în alte meciuri s-a simţit pofta de fotbal după o vară lungă şi fierbinte, dovadă că în majoritatea partidelor s-au marcat patru-cinci goluri.

Trei remize şi-un derby onorat
Singurele partide care au făcut excepţie de la „legea ofensivă” a primei etape s-au încheiat la egalitate, cu scoruri mici. Minerul Teliuc şi CS Ghelari au remizat fără gol, scor 0-0, Silva Miracol Hărău şi Cerna Lunca Cernii au încheiat la egalitate, scor 1-1, iar Real Sântandrei şi Unirea Veţel au fost la acelaşi potenţial cu scorul de 2-2.
Un meci special al primei etape a fost cel dintre echipele vecine de comună Santos Boz şi Mureşul Brănişca. Partida a fost alertă şi disputată şi s-a încheiat cu victoria oaspeţilor din Brănişca, la scorul de 4-3. Din fericire, au lipsit incidentele şi gesturile nesportive, de care se temeau organizatorii, întrucât „rivalităţile locale” au fost anulate de faptul că în cele două echipe a evoluat un singur jucător din comuna Brănişca, restul fiind din Ilia, Deva sau alte localităţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura