Sport

„Olimpici” cu două feţe

11 x 1 james cheregi

Ciprian Marinuţ

Doi dintre cei patru pugilişti care se antrenează în cadrul Centrului Naţional de Pregătire Olimpică de la Hunedoara au câştigat meciurile de verificare din turneul de la Iaşi, dar ceilalţi doi au dezamăgit.

Campionii se respectă
James Cheregi şi Iulian Dodu (ambii categoria 57 kg), multipli medaliaţi la Campionatele Naţionale şi la Cupa României, şi-au respectat blazonul în turneul de verificare de la Iaşi. Cei doi au câştigat la diferenţă mare de puncte sau prin abandonul adversarilor, ambele meciuri, pe care le-au susţinut în compania unor pugilişti de la cluburile CSS Unirea Iaşi şi CSM Gladiatorul Iaşi. „Şi Cheregi, şi Dodu au boxat foarte bine şi au demonstrat că sunt puşi la punct cu pregătirea. Sunt mulţumit de ei, pentru că se află pe drumul bun şi dacă o să continue tot aşa, au mari şanse la medalii la importantele competiţii internaţionale din 2010”, a spus Ilie Captari, antrenorul hunedorenilor.

„Speranţele” mai au de muncit
Nicolae Mateş (categoria 51 de kg) şi Maike Cioacă (categoria 48 kg), ceilalţi doi boxeri de perspectivă ce se antrenează în cadrul Centrului Naţional de Pregătire Olimpică de la Hunedoara, au avut însă evoluţii neconvingătoare. Nicolae Mateş a fost învins în ambele meciuri, susţinute în faţa unor adversari din Centrul Naţional de Pregătire Olimpică de la Mangalia, din cauza unei perioade mai lungi în care şi-a întrerupt pregătirea. „Se simte că nu are meciuri în mână, că-i lipsesc automatismele. Are minusuri la pregătirea fizică, dar şi la forţa şi precizia loviturilor. Are însă suficient timp să recupereze şi să ajungă la un nivel bun de pregătire”, a spus antrenorul Ilie Captari. Maike Cioacă a boxat catastrofal în prima partidă şi a fost învins, însă şi-a revenit în al doilea meci şi a avut o prestaţie curajoasă, deşi a pierdut la puncte. „Nu ştiu ce a fost cu el în primul meci, dar a fost de nerecunoscut. E îmbucurător însă, că a demonstrat în a doua partidă că are potenţial şi că poate să devină campionul care sperăm să ajungă”, a precizat Ilie Captari.

Stagiu cu francezii la Mangalia
În turneul de la Iaşi, pugiliştii hunedoreni ar fi trebuit să boxeze şi cu sportivi din Republica Moldova şi Ucraina, dar aceştia nu s-au putut prezenta, din cauza problemelor cu vizele. Totuşi, cei patru boxeri din  Centrul Naţional de Pregătire Olimpică de la Hunedoara vor avea parte de meciuri internaţionale, la finalul săptămânii, după stagiul de pregătire comună cu lotul Franţei, care are loc zilele acestea la Mangalia. „Efectuăm câteva antrenamente comune cu lotul Franţei şi o serie de spar-ringuri, iar la finalul cantonamentului, vor fi şi câteva meciuri”, a spus antrenorul Ilie Captari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura