Actualitate

„Numai o comunitate unitã poate sã reuşeascã”

Nicolle Ebner

„Doar printr-un efort comun şi prin solidaritate, comunitatea maghiară poate să-şi construiască viitorul”, a fost mesajul transmis, sâmbătă, de preşedintele UDMR Hunedoara, deputatul european Iuliu Winkler, la Conferinţa Uniunii Femeilor din Transilvania de Sud, care s-a desfăşurat la Răcăştie-Hunedoara.

Disciplinaţi, uniţi, şi-au atins obiectivele

Conferinţa de la Răcăştie – organizată cu sprijinul Fundaţiei Communitas, la care au luat parte delegaţii din Braşov, Sibiu, Alba şi Hunedoara, dar şi din Slovacia, la ea fiind prezentă şi Bajtai Erzsébet, soţia ambasadorului Ungariei la Bucureşti – a făcut parte din seria evenimentelor din cadrul primei ediţii a „Zilelor Maghiare din judeţul Hunedoara”, desfăşurate în perioada 13-20 iunie, în 12 localităţi din judeţ. „Noi, cei din Hunedoara, suntem mândri că în ultimii ani am reuşit să fortificăm instituţiile menite să ducă la întărirea comunităţii noastre. Am construit o şcoală, am reuşit să ne consolidăm bisericile, organizaţiile civile, uniunea noastră. Dacă ar trebui să formulez un singur mesaj către oaspeţii noştri, atunci, mesajul meu ar fi despre solidaritate. Ca politician, dar şi ca un om care îşi slujeşte comunitatea, mesajul meu este despre solidaritate, pentru că numai o comunitate unită poate să reuşească. Doar solidari, putem să ne construim viitorul”, a afirmat europarlamentarul Iuliu Winkler, preşedintele UDMR Hunedoara.

Ministrul Kelemen Hunor, la Cristur

Potrivit europarlamentarului Iuliu Winkler, iniţiatorul evenimentului dedicat comunităţii maghiare din judeţul nostru, «Zilele Maghiare din judeţul Hunedoara» au constituit un bun prilej să ieşim din bisericile noastre, din şcoli şi din centrele noastre culturale, pentru a putea prezenta românilor comunitatea noastră, tradiţiile noastre. Ca iniţiator al acestui eveniment, sper că am reuşit prin aceste manifestări, să ajutăm la naşterea unei tradiţii şi că «Zilele Maghiare din Judeţul Hunedoara» vor putea să devină, ediţie cu ediţie, o manifestare demnă de atenţia tuturor“, a mai spus preşedintele UDMR Hunedoara. În cursul zilei de sâmbătă, a avut loc cea de-a 12-a întâlnire a Secuilor Bucovinieni, continuată cu o serbare la Cristur. Oaspetele de onoare al secuilor bucovineni a fost ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

La manifestări, au mai participat prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dézsi, şi Lőrincz Széll, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Tineret.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura