Şuţii, prinşi cu mâna în buzunar

Livia Botici

Patru tineri din Deva, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, au fost prinşi, de poliţişti în flagrant, chiar în timp ce încercau să-i fure unui bărbat portofelul din buzunar. Devenii acţionau pe timp de zi, de obicei în localităţi din Valea Jiului, şi cu toate că până acum au fost descoperite trei victime ale lor, magistraţii i-au lăsat în libertate.

Trei bărbaţi şi o femeie
Pe parcursul a două săptămâni, cei patru şuţi (cum li se spune hoţilor din buzunare) au reuşit să buzunărească trei locuitori din Valea Jiului. Prima care le-a picat în plasă a fost o femeie de 72 de ani, din Vulcan. Hoţii au văzut-o pe bătrână, atunci când se afla la un bancomat pentru a-şi scoate pensia de pe card şi au urmărit-o până într-un magazin. Pe când femeia stătea la rând, pentru a face cumpărături, unul dintre ei s-a apropiat de ea şi i-a furat din poşetă portmoneul, în care se aflau  620 de lei. Cu toate că scena furtului a fost înregistrată de camerele de supraveghere din magazin, hoţii nu au fost prinşi şi au putut astfel să tâlhărească încă o persoană. La două săptămâni distanţă de primul furt, cei patru au sustras un alt portmoneu, de data aceasta, victimă fiind un bărbat de 56 de ani, tot din Vulcan. În plină zi, în timp ce omul se afla pe strada Mihai Viteazul, din localitate, hoţii i-au sustras din buzunarul hainei portmoneul, în care se aflau mai multe documente personale şi suma de 1.200 de lei.

Hoţi plimbăreţi
Cu toate că abia furaseră un portmoneu cu 1.200 de lei în el, hoţii nu s-au mulţumit şi au hotărât că trebuie să mai buzunărească pe cineva. Aşa se face că, din Vulcan, ei au plecat în oraşul Petrila, acolo unde, au încercat să fure un bărbat. Dar, de această dată, au fost surprinşi de poliţişti, chiar în momentul în care unul dintre ei se afla cu mâna în buzunarul bărbatului.
Cei patru deveni au fost reţinuţi de poliţişti şi procurori pentru 24 de ore şi propuşi instanţei pentru arestare preventivă. Însă, magistraţii Judecătoriei Petroşani n-au fost de acord, hotărând să fie cercetaţi în libertate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
We will rock you…

Unele posturi în care mă pune viaţa îmi prilejuiesc nu analize complicate sau concluzii exhaustive, ci mai degrabă observaţii pe

Bulina albă

Daniel Răducanu, primarul comunei Baru Mare

Bulina neagră

Paul Gherasim, consilier local din Petroşani

Închide