Politica si administratie

„Nu reforma statului, ci disoluţia sa”

05Bogdan Timpau0369

Nicolle Ebner

Deputatul PNL de Deva, Bogdan Ţîmpău (foto), asociază guvernării Boc „realizări măreţe”, precum haos, incompetenţă, dezastru, şi consideră că toate acestea nu au făcut altceva decât să întoarcă România din acelaşi punct în care a plecat în urmă cu 20 de ani.

Ca în Balada Meşterului Manole…
Precum în balada populară Meşterul Manole, tot ce au clădit românii din 1990 până în 2008, a năruit actualul guvern, în câteva luni, iar situaţia actuală afectează atât investitorii, cât şi pe cetăţenii din România. “Nimeni nu poate să mai pună bază pe anunţurile făcute de premierul Boc şi de miniştrii săi. Una este ceea ce spun la televizor şi alta este ceea ce se întâmplă în fapt. Ultimul exemplu este chiar anunţul lui Emil Boc de asumare a răspunderii pe data de 2 septembrie, în fapt acest lucru fiind amânat cu încă o săptămână. De asemenea, premierul Boc vorbeşte despre <reforma statului român>, dar în acelaşi timp, patronează şi girează disoluţia autorităţilor statului, permiţând unor membri ai Cabinetului şi colegi de partid, să ignore legea fundamentală şi să discrediteze importante instituţii ale statului. Iar cel mai bun exemplu este cel al doamnei Udrea”, afirmă parlamentarul liberal.

Şi Băsescu să-şi asume răspunderea…
Într-o interpelare politică, Bogdan Ţîmpău consideră că întrebarea fundamentală este: “pe când acest guvern incompetent îşi va asuma răspunderea morală pentru gravele prejudicii pe care le-a adus românilor în cele 10 luni de guvernare? Răspunderea faţă de miile de firme care s-au închis în urma aplicării impozitului forfetar, faţă de miile de oameni care au rămas pe drumuri, fără locuri de muncă, faţă de cei a căror viaţă s-a înrăutăţit, fiind în situaţia de a nu îşi mai putea plăti ratele la case, maşini sau bunuri de larg consum. În aceste perspective putem spune că statura morală a domnului Boc şi a guvernului pe care îl conduce suferă serioase prejudicii în faţa oamenilor atât de afectaţi de incompetenţa acestui Executiv”.
Potrivit deputatului PNL de Deva, concluzia nu poate fi decât aceea că Guvernul Boc trebuie să plece, iar Preşedintele Băsescu să îşi asume răspunderea faţă de numirea unui premier incompetent şi pentru girarea unei coaliţii dezastruoase.

One thought on “„Nu reforma statului, ci disoluţia sa”

  • ba Tampau , esti un prost ajuns in parlament din mila . LOCUL 3 tampau . Asa nume ,atat creier !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.