„Nu l-am văzut niciodată pe acest om”

27 iulie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Eveniment

Livia Botici

La ultimul termen de judecată al procesului în care fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, Valentin Popescu, este învinuit de şase infracţiuni, a depus mărturie şi medicul legist Dan Mărculescu (foto), şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală. Acesta a fost audiat, întrucât procurorii îl acuză pe Valentin Popescu că ar fi încercat să intervină pe lângă medicii legişti, pentru a obţine analize de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, favorabile fiului unei cunoştinţe de-a lui.

„Nu l-am cunoscut până acum”

Potrivit procurorilor DNA, în luna februarie 2010, judecătorul Valentin Popescu a intervenit pe lângă un medic de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală (SJML) Hunedoara, pentru ca rezultatul analizei toxicologice, pentru stabilirea alcoolemiei unei persoane surprinse în trafic în timp ce conducea sub influenţa alcoolului, să releve în mod nereal, că aceasta nu consumase băuturi alcoolice. Ceea ce nu se ştia până acum, era numele persoanei la care, se presupune, că încercase să intervină magistratul. Ei bine, la sfârşitul săptămânii trecute, vineri, la Curtea de Apel Alba-Iulia, la ultimul termen de judecată, printre martorii audiaţi de judecători, s-a aflat şi medicul legist Dan Mărculescu. „Am fost întrebat dacă magistratul Valentin Popescu a încercat vreodată să mă determine să schimb rezultatele unor analize toxicologice. Le-am răspuns judecătorilor că, până acum, la proces, nu l-am văzut niciodată pe acest om. Şi, dacă nu l-am văzut în viaţa mea, nu avea cum să facă presiuni asupra mea, sau să mă convingă să fac vreun lucru ilegal. Repet, până vinerea trecută, nu l-am cunoscut pe Valentin Popescu”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Dan Mărculescu, şeful SJML Hunedoara.

Nu-i prieşte detenţia

Tot vineri, fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani a făcut, către instanţa de la Curtea de Apel, o cere de liberare sub control judiciar, pe motiv că în urma detenţiei în Penitenciarul Aiud, s-a îmbolnăvit de ulcer duodenal şi hipertensiune arterială. „Instanţa a respins cererea făcută de Valentin Popescu, ceea ce înseamnă că va rămâne în arest. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 5 august, atunci când vor fi audiaţi şi alţi martori”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia. Judecătorul Valentin Popescu se află după gratii din luna martie şi este acuzat de efectuare de tranzacţii imobiliare incompatibile cu funcţia deţinută, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, cumpărare de influenţă, dar şi de luare de mită şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Laura Codruta Kovesi spune:

    Nu l-ai vazut, hai, al dracu sa fii cu ochii tai, dar la telefon l-ai auzit, bagati-as peria dse spalat sticle in urechile ale clapauge. Voi, astia, hotii si coruptii cand sunteti princi nu v-ati vazut, nu v-ati cunoscut, nu v-ati auzit, dar toata lumea stie ca mintiti, dar nu vreti voi sa recunoasteti. Iadul va mananca ba putegaiurilor care ati stricat societatea romaneasca.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Zilele Hunedoarei 2010”, o sãrbãtoare care a atras zeci de mii de hunedoreni

Ediţia din acest an a „Zilelor Hunedoarei“ a adus o serie de noutăţi. Desfăşurate în perioada 23-25 iulie, serbările au...

„Stăpânii apelor“, campioni ai modestiei

Înotătorii de la CSS Hunedoara, care au stabilit un nou record la numărul de medalii cucerite pentru clubul lor, obţinând...

Vizitele la penitenciar, programate prin e-mail

Începând din data de 1 august, persoanele care vor să viziteze un deţinut închis în Penitenciarul Bârcea Mare vor fi...

Închide