FlashPolitica si administratie

„Ne vom judeca, dacã este nevoie!”

Proiect aeroport (9)

Nicolle Ebner

Răsturnare dramatică de situaţie în cazul Aeroportului Săuleşti-Deva. Dacă la începutul lunii iulie, George Rotaru, preşedintele Aeroclubului Român, şi-a dat acordul de principiu privind cedarea celor aproape 70 de ha de teren, pentru construirea aeroportului din judeţul Hunedoara, acum, Aeroclubul Român cere înapoi de la Consiliul Judeţean şi cele 30 de hectare de teren date acum trei ani, prin hotărâre de guvern.

Mircea Moloţ nu renunţă la aeroportul de la Săuleşti
Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJH, a făcut public faptul că, Ministerul Transporturilor a respins propunerea CJH de parteneriat, pentru cele 70 de ha de care mai era nevoie, pentru realizarea aeroportului de la Săuleşti-Deva. Ba mai mult, Aeroclubul Român a somat să retrocedeze şi cele 33 de ha de teren intrate deja în proprietatea CJH. „Terenul este întăbulat pe consiliul judeţean şi pentru că nu intenţionăm să-l retrocedăm, probabil se va ajunge la un proces, deoarece nu vom renunţa la construirea Aeroportului de la Săuleşti-Deva”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, în timpul şedinţei CJH de vineri.

Proiect aruncat în aer, de toanele lui Berceanu
Conform studiului de fezabilitate, executat de o firmă din Italia, pentru realizarea unui aeroport internaţional, la Deva, este nevoie de o suprafaţă de 100 de hectare de teren. CJH deţine doar 33 de ha, iar restul este în proprietatea Aeroclubului din Deva, instituţie subordonată Ministerului Transporturilor. Locuitorii care îşi revendică terenurile în acea zonă încă nu au reuşit să facă dovada, cu actele aferente, că sunt proprietarii celor 70 de ha, iar Curtea Supremă a decis, în final, să pună capăt luptei pentru pământ şi a  hotărât ca suprafaţa să intre în proprietatea Aeroclubului Român. Investiţia CJH de 105.000 de euro în studiul de fezabilitate privind oportunitatea unei asemenea investiţii este aruncată la coşul de gunoi de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, construirea aeroportului depinzând, în continuare, de toanele acestuia, dar şi de comanda politică de la Bucureşti.

3 comentarii la „„Ne vom judeca, dacã este nevoie!”

  • Referitor la art.”Ne vom judeca,daca este nevoie!”fraza ca locuitorii nu au putut dovedi cu acte proprietatea este falsa,ei fiind in proces cu autoritatile ,in prezent ,la Inalta curte de casatie si justitie,proces care are loc chiar astazi 29.09.2009 .Si pentru a verifica ceea ce afirm va rog sa consultati site-ul Inaltei curti de casatie si justitie – dosar nr. 703.1/57/2008.Ar fi bine sa va informati si la localnicii din Santandrei legat de problema aeroportului,si apoi sa comentati in presa.
    Cu stima, unul din cei 90 de proprietari ai terenului.

  • Ei nu se informeaza niciodata, scriu pe criterii politice…nu stiati???? vai mama lor de jurnalisti de 2 lei…

  • nu si-a tras berceanu comisionul!de asta se da la fund!
    probabil ca si basinelu nu a fost trecut la imparteala….

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura