Politica si administratie

„Ne-am pus deja tinicheaua de coadã“

05-iuliu-winkler98341Nicolle Ebner
După ce a străbătut 11.000 de km şi a stat de vorbă cu alegătorii din 120 de localităţi din Transilvania, europarlamentarul Iuliu Winkler (foto) a fost frapat să constate că principala temă electorală abordată de politicieni este mita electorală şi fraudarea alegerilor.
Involuţia discursului şi vieţii politice în România
„Spre surprinderea şi dezamăgirea mea, revenim la nişte etape, mentalităţi şi conduite pe care eu le credeam depăşite. Discursul despre furturi de voturi şi fraudarea alegerilor aparţinea, până acum, PRM şi conducătorului Vadim Tudor. Acum, că nu mai sunt, constat cu surprindere că acest gen de discurs a plecat de la PRM şi a ajuns la întreaga clasă politică. Chiar politicieni despre care am o părere foarte bună îşi alterează prestaţia politică şi profesională cu tot felul de aberaţii. Se vorbeşte despre viitoarea fraudare a alegerilor – iată, se ştie deja că duminică se vor fura voturi, despre containere cu telefoane mobile, despre tot felul de tactici, regii, mici şi cârnaţi, făină, rachiu electoral, de turism electoral, situaţie în care se pune la îndoială existenţa statului de drept în România“, declară europarlamentarul hunedorean.
Lupta politică internă, avantajul europenilor
Potrivit candidatului UDMR Hunedoara, acest mod de abordare este foarte grav şi regretabil, pentru că, de data aceasta, ne aflăm în faţa unui proces electoral de talie europeană, iar un discurs care vorbeşte deja de fraudă, va avea urmări după alegeri. „Mi se pare foarte grav, deoarece autorităţile şi instituţiile Uniunii Europene de la Bruxelles care văd aceste lucruri, ar putea să tragă nişte concluzii asupra modului în care se constituie echipa de 33 de parlamentari a României. Dacă mergem cu această tinichea de coadă, a unor alegeri fraudate şi a unui stat de drept neconsolidat şi incapabil să-şi împlinească atribuţiile, vom merge acolo cu o legitimitate scăzută şi indiferent de cât de profesionişti suntem, vom avea tot timpul de suferit“, menţionează Iuliu Winkler.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.