Sport

„Năşiţi” din nou de Unirea Floreşti

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a suferit, ieri, al doilea eşec în meciurile amicale de pregătire. Alb-albaştrii au fost învinşi, scor 0-2 (0-1), de Unirea Floreşti (locul 10, în C6), formaţie care i-a îngenuncheat şi, în vară, în meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Antrenorul Ioan Petcu pune înfrângerea pe seama suprafeţei de joc impracticabile de pe Stadionul „Minerul” din Teliuc şi a lipsei de motivaţie a jucătorilor săi.

Meci al întâmplării

FC Hunedoara n-a scăpat de complexul de inferioritate de care suferă în faţa celor de la Unirea Floreşti, nici în amicale. Învinşi, în vară, în cel mai important meci din istoria echipei, alb-albaştrii au pierdut şi ieri, scor 0-2, partida amicală disputată la Teliuc. Clujenii au deschis scorul în prima repriză în urma unui penalty acordat pentru un fault al lui Creţu şi şi-au majorat avantajul după pauză, câştigând fără drept de apel.

Ioan Petcu, antrenorul echipei hunedorene, crede că meciul a fost influenţat decisiv de starea proastă a terenului (gheaţă şi mocirlă n.r), dar consideră că şi jucătorii săi au avut o zi mai slabă. „Rezultatul nu ne bucură, dar nici nu facem o tragedie din această înfrângere. Nu poţi avea pretenţii la un rezultat bun într-un meci pe un teren impracticabil, în care se rulează tot lotul de jucători. Majoritatea fazelor partidei au fost rodul întâmplării, ambele echipe abuzând de mingi lungi şi încercări de angajare a vârfurilor. În acest context, cine a greşit, a pierdut. E drept că şi jucătorii noştri nu s-au mobilizat cum mă aşteptam şi nu au reuşit să se adapteze corespunzător suprafeţei de joc. A fost un antrenament bun, din punct de vedrere fizic, dar într-un fel, îmi pare rău că am acceptat acest meci pe o suprafaţă de joc dificilă, după ce am evoluat pe terenuri sintetice sau îngheţate”, a spus Ioan Petcu.

Amical la Arad

FC Hunedoara a început partida în formula: Băeşu-Urda, C. Creţu, Tesic, B. Roiu-R. Cristian, Todea, Ilaş, Trăşcan-M. Ilie, Şandor. Până la finalul jocului, au fost rulaţi toţi componenţi lotului alb-albastru. Hunedorenii îşi vor continua seria meciurilor de verificare sâmbătă, de la ora 12.30, când vor întâlni în deplasare echipa ACU Arad (Liga a II-a).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.