„Mircea Crişan trăia de pe urma prostituatelor”

Livia Botici

La termenul de judecată de ieri, a dosarului în care aproape 90 de persoane sunt acuzate de proxenetism şi prostituţie, una dintre femeile care se află în arest, şi care a depus mărturie în faţa instanţei, a făcut acuzaţii foarte grave la adresa a trei învinuiţi.

Vroia fete pentru Austria

Până ca Otilia Bacrău, o femeie din Orăştie, acuzată de sprijinirea unui grup infracţional şi proxenetism, să depună mărturie, alte patru persoane, o femeie şi trei bărbaţi, învinuite în dosar, au fost audiate. Fără nici o excepţie, toţi s-au declarat nevinovaţi. În jurul orei 13, judecătorul a chemat-o la bară pe Otilia Bacrău, a cărei declaraţii au surprins toată sala, prin sinceritate. „Recunosc că sunt prostituată. În decembrie 2009, Mircea Crişan (n.r. -un alt învinuit în dosar) mi-a propus să-i găsesc fete pe care să le ducă în Austria, pentru a se prostitua. I-am spus că o să încerc să-i găsesc. În aceeaşi seară, eram într-o parcare, la Ilteu, stăteam la stradă, să fac bani, atunci când Mircea Crişan m-a sunat, ca să-mi spună că vrea să vadă fetele de care am făcut rost. Pentru că eu eram însoţită de alte două prostituate, le-am povestit acestora despre ce este vorba, apoi, atunci când Mircea a venit, le-am făcut cunoştinţă. El le-a explicat ce trebuie să facă în Austria şi că banii pe care ele îi vor câştiga, îi vor împărţi pe din două, adică jumătate fetele, jumătate Mircea. Tot el le-a promis că le va face rost de un apartament în Austria, acolo unde prostituţia, spunea el, este legală. Ele au plecat în Austria, iar de aici, nu mai ştiu nimic. Mircea Crişan trăieşte de pe urma prostituatelor, este peşte şi din cauza lui, am ajuns eu să fiu arestată”, a declarat Otilia Bacrău, în faţa instanţei.

Racolau fete sărace

Cele 27 de persoane arestate, dintre care şi cinci femei, sunt acuzate că făceau parte dintr-o grupare infracţională, specializată în trafic de persoane, în scopul exploatării sexuale, care racolau fete ce proveneau din familii fără posibilităţi materiale sau dezorganizate, pentru a le obliga să se prostitueze în afara graniţelor ţării, dar şi în România. În total, în acest caz sunt aproape 90 de învinuiţi, dintre care şi cetăţeni străini, iar pentru destructurarea reţelei, oamenii legii au desfăşurat, la începutul acestui an, aproximativ 30 de percheziţii în locuinţe din Deva, Hunedoara, Orăştie, Simeria, Geoagiu, Romos şi Cugir.

2 comentarii la „„Mircea Crişan trăia de pe urma prostituatelor”

  • 5 iulie 2010 la 19:37
    Legătură permanentă

    ‘…Otilia Bacrău, a cărei declaraţii au surprins toată sala, prin sinceritate. „Recunosc că sunt prostituată. În decembrie 2009, Mircea Crişan (n.r. -un alt învinuit în dosar) mi-a propus să-i găsesc fete pe care să le ducă în Austria, pentru a se prostitua. I-am spus că o să încerc să-i găsesc….’
    O mica intrebare: cuvantul ‘sinceritate’ de care dintre afirmatii se leaga?
    Si o alta mica intrebare: unde va este obiectivitatea de jurnalist?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.