Sport

„Minţi frumoase”, buget sărac

Ciprian Marinuţ

Echipa de seniori a Clubului de Şah Deva a ocupat locul trei la turneul final al Diviziei A, având drept de promovare în Superligă, după o absenţă de nouă ani, însă devenii au renunţat la accesul în „elita naţională”, din cauza resurselor financiare modeste.

Echipă de valoare

Echipa deveană, formată din maeştrii Costel Burnoiu, Iuliu Hegheduş (foto) şi Codruţ Florescu şi candidaţii de maeştri Iulian Turcu, Ştefan Bucur şi Ioan Adam, s-a dovedit valoroasă şi omogenă şi a avut o strategie perfectă în privinţa aşezării la mesele de joc. Drept urmare, Clubul de Şah Deva a obţinut cinci victorii şi patru remize în cele nouă runde, ocupând locul trei în clasamentul final al Diviziei A, fără să piardă cu lidera şi după ce a învins formaţia de pe locul doi. „Este un rezultat excelent, pe care Clubul de Şah Deva nu l-a mai obţinut de nouă ani. Performanţa aceasta este rodul citirii corecte a adversarilor şi a punerii inspirate a jucătorilor noştri la mesele de joc. Cele mai multe puncte pentru echipă le-au adus Iuliu Hegheduş şi Costel Burnoiu. Prin această clasare, pe locul al treilea, avem drept de promovare în Superliga României”, a spus Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de Şah Deva.

Condiţii grele

Performanţa obţinută de componenţii echipei Clubului de Şah Deva va rămâne din păcate una cu valoare „morală”, întrucât devenii nu-şi permit să se înscrie în Superliga naţională. „Costurile unui sezon în această întrecere depăşesc cu mult resursele noastre financiare. Chiar dacă autorităţile locale şi judeţene ne sprijină în măsura posibilităţilor, tot nu putem rezista financiar în Superligă”, a precizat Corneliu Hotăran.

Şahiştii deveni vor încheia anul competiţional 2010 prin participarea la tradiţionalul turneu de la Geoagiu Băi, care va avea loc în luna decembrie.

Rezultate tehnice:
Runda 1: Şah Club Ineu – Clubul de Şah Deva – 3-3
Runda 2: Clubul de Şah Deva – Şah Club Bistriţa – 5-1
Runda 3: Şah Club Cugir – Clubul de Şah Deva – 3-3
Runda 4: Clubul de Şah Deva – CS Baia Mare – 3,5-2,5
Runda 5: CSU Ploieşti – Clubul de Şah Deva 3-3
Runda 6: CS Sissa Constanţa – Clubul de Şah Deva – 1-5
Runda 7: Clubul de Şah Deva – CS Colosseum Giurgiu – 3,5-2,5
Runda 8: CSU Arad – Clubul de Şah Deva –2,5-3,5
Runda 9: Clubul de Şah Deva – CS Potaissa Turda – 3-3

Clasamentul:

1. CSU Ploieşti 40 p;

2. CS Baia Mare 34,5 p;

3. Clubul de Şah Deva – 32,5 p.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura