Exclusiv

„M-au amenintat ca ma omoara”

Regizorul Felicia Dalu (medalion stânga) si Nicodim Ungureanu (medalion dreapta), directorul Teatrului Municipal din Deva sunt nevoiti sã apeleze la ajutorul politiei pentru a pune capãt amenintãrilor si distrugerilor venite din partea unor persoane rãmase încã necunoscute si care-i terorizeazã pe cei doi coordonatori ai teatrului, de mai multe zile.

Cei doi considerã cã aceia care apeleazã la astfel de metode, cu scopul de a-i alunga din teatru, sunt chiar o parte dintre actualii si fostii angajati.

Amenintatã cu bãtaia si viol
În acest week-end, timp de trei zile, regizorul Felicia Dalu a fost asaltatã de apeluri date de la diferite telefoane publice din Deva, unele dintre ele chiar si în puterea noptii. Anonimii mizau pe faptul cã victima este o femeie si au terorizat-o pe Felicia Dalu, încercând sã o înfricoseze, cu tot felul de cuvinte amenintãtoare, unele proferate chiar dupã miezul noptii, pornind de la bãtaie si ajungând pânã la viol. „Initial au încercat sã mã sperie insinuând cã între mine si directorul Nicodim Ungureanu ar fi o relatie amoroasã si-l vor informa pe sotul meu de acest fapt. Nu am bãgat în seamã asemenea mojicii, deoarece prietenia care ne leagã, pe mine si pe sotul meu, de Nicodim este veche de zeci de ani. Este o prietenie adevãratã care s-a clãdit în timp, si pe încredere. Când au vãzut cã nu au avut succes, au devenit mai agresivi si mi-au dat de înteles, tot la telefon, cã niste bãieti buni sunt dispusi sã mã viziteze într-o noapte, în camera de la teatru. M-au amenintat si cu bãtaia si cu violul”, a declarat regizorul Felicia Dalu pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Masinã distrusã în fata primãriei
În aceeasi perioadã, autoturismul directorului Nicodim Ungureanu, parcat în fata Primãriei Deva pentru mai multã sigurantã, a fost distrus pur si simplu ca urmare a zgârieturilor fãcute pe toatã suprafata masinii, tot de cãtre persoane necunoscute. „De obicei, tin masina în curtea teatrului dar de data aceasta am parcat-o în fata primãriei pe timp de noapte, pentru cã în curte am adãpostit masinile actorilor veniti de la Bucuresti, Vâlcea si Brasov. Am fost nevoit sã iau aceastã mãsurã de precautie deoarece, în urmã cu o lunã, unul dintre angajatii nostri i-a dat de înteles actorului Dan Cogãlniceanu cã ar fi bine sã nu-si mai lase masina în fata teatrului. Omul avea semnale cã persoane rãu voitoare puneau la cale o actiune nocturnã prin care sã-i distrugã masina personalã. Le-am protejat pe ale actorilor, în schimb mi-au distrus-o pe a mea” declarã Nicodim Ungureanu, directorul TMD.

Cercul suspectilor
Cei doi sunt convinsi cã amenintãrile si distrugerea masinii au scopul de a le face viata un chin, astfel încât sã-i determine sã renunte la proiectele culturale si sã pãrãseascã Deva. Punând cap la cap firul evenimentelor, Felicia Dalu si Nicodim Ungureanu au identificat deja un cerc de suspecti si sunt convinsi cã totul a fost pus la cale de unii dintre angajatii nemultumiti cã sunt pusi la muncã, si fosti angajati-nemultumiti cã si-au pierdut posturile tocmai pentru cã nu munceau. În cercul suspectilor intrã si politistii comunitari care pãzesc tot timpul primãria dar care nu au vãzut ori s-au fãcut cã nu vãd cine a distrus autoturismul directorului Nicodim Ungureanu aflat în parcarea Primãriei Deva.
În aceastã dimineatã, coordonatorii TMD vor depune o sesizare oficialã la Politia municipiului Deva pentru identificarea autorilor si tragerea lor la rãspundere.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura