„Impozitul minim trebuie desfiinţat!”

05 Iuliu Winkler4 (23)

Nicolle Ebner

Europarlamentarul hunedorean, Iuliu Winkler (foto), afirmă că măsurile anticriză adoptate de Guvernul Boc au mai mult efecte negative decât pozitive, iar economia la bugetul de stat prin, aplicarea impozitului forfetar este cu mult sub aşteptări.

Ce câştigă guvernul pe mere, dă pe pere
„Conform estimărilor ANAF, în anul 2009 se aşteaptă încasarea suplimentară la bugetul de stat a 277 de milioane de euro, ca urmare a aplicării impozitului minim. Însă, tot ANAF ne spune că, după introducerea măsurii vor dispărea 102.000 de firme, lucru confirmat şi de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). Asta înseamnă 110 milioane de euro cheltuieli pentru măsurile sociale ce trebuie aplicate personalului disponibilizat de la firmele care au falimentat. Adică, ajutor de şomaj, asistenţă socială, drepturi aferente procedurilor de disponibilizare. Iată cum, din cele 277 de milioane de euro care intră la bugetul statului, 110 milioane de euro se duc pe ajutoare sociale.“, arată europarlamentarul Iuliu Winkler.

Se dezvoltă economia subterană
Deputatul european mai atinge un subiect, evitat cu bună ştiinţă de actuala putere. „Un alt efect al aplicării impozitului forfetar este trecerea multor firme închise, în zona gri sau în zona neagră, cea ilegală, continuând să lucreze, dar fără să plătească taxe şi impozite la stat. Iar muncitorii se vor mulţumi să primească nişte bani la negru, situaţie care, pe termen lung, nu le poate aduce decât prejudicii. Din punctul meu de vedere şi al UDMR, acest impozit trebuie să dispară”, mai spune Winkler.
UDMR lucrează la o serie de măsuri, privind diminuarea efectelor crizei economice, iar liderul comunităţii maghiare din judeţul Hunedoara are un pachet propriu de măsuri, pentru combaterea recesiunii în care a ajuns România, măsuri ce vor fi făcute publice peste două săptămâni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare