„Impozitul minim trebuie desfiinţat!”

6 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 Iuliu Winkler4 (23)

Nicolle Ebner

Europarlamentarul hunedorean, Iuliu Winkler (foto), afirmă că măsurile anticriză adoptate de Guvernul Boc au mai mult efecte negative decât pozitive, iar economia la bugetul de stat prin, aplicarea impozitului forfetar este cu mult sub aşteptări.

Ce câştigă guvernul pe mere, dă pe pere
„Conform estimărilor ANAF, în anul 2009 se aşteaptă încasarea suplimentară la bugetul de stat a 277 de milioane de euro, ca urmare a aplicării impozitului minim. Însă, tot ANAF ne spune că, după introducerea măsurii vor dispărea 102.000 de firme, lucru confirmat şi de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). Asta înseamnă 110 milioane de euro cheltuieli pentru măsurile sociale ce trebuie aplicate personalului disponibilizat de la firmele care au falimentat. Adică, ajutor de şomaj, asistenţă socială, drepturi aferente procedurilor de disponibilizare. Iată cum, din cele 277 de milioane de euro care intră la bugetul statului, 110 milioane de euro se duc pe ajutoare sociale.“, arată europarlamentarul Iuliu Winkler.

Se dezvoltă economia subterană
Deputatul european mai atinge un subiect, evitat cu bună ştiinţă de actuala putere. „Un alt efect al aplicării impozitului forfetar este trecerea multor firme închise, în zona gri sau în zona neagră, cea ilegală, continuând să lucreze, dar fără să plătească taxe şi impozite la stat. Iar muncitorii se vor mulţumi să primească nişte bani la negru, situaţie care, pe termen lung, nu le poate aduce decât prejudicii. Din punctul meu de vedere şi al UDMR, acest impozit trebuie să dispară”, mai spune Winkler.
UDMR lucrează la o serie de măsuri, privind diminuarea efectelor crizei economice, iar liderul comunităţii maghiare din judeţul Hunedoara are un pachet propriu de măsuri, pentru combaterea recesiunii în care a ajuns România, măsuri ce vor fi făcute publice peste două săptămâni.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Accidentările „bântuie“ lotul Jiului

Jucătorii Jiului par a fi urmăriţi de ghinion. După ce mijlocaşul Drăghici a fost operat de menisc, a venit rândul...

Semifinalistele „Cupei Primăriilor“

Echipele comunelor Băiţa, Răchitova, Ilia şi Beriu au câştigat grupele preliminare ale competiţiei „Cupa Primăriilor“ care se adresează jucătorilor amatori...

Un ex-corvinist în lotul Stelei

Fostul jucător al Corvinului Hunedoara, Alexandru Iacob (foto), în vârstă de 20 de ani, este surpriza din lotul Stelei pentru...

Închide