ActualitateFlash

„Îmi susţin acuzaţiile la adresa lui Mircea Moloţ”

Sorina Popa

Directorul coordonator al Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România, Marius Oprea (foto, PNL), a afirmat, ieri, la Deva, imediat după ce a dat declaraţii la Poliţie, că le-a spus oamenilor legii acelaşi lucru pe care l-a susţinut în aprilie, la conferinţa de presă de la Casa de Cultură din municipiu. „Le-am spus că Mircea Moloţ, preşedintele PNL Hunedoara, a fost informator al Securităţii. Pentru asta, el m-a acuzat de calomnie”. Oprea a fost chemat să dea declaraţii la Poliţia Deva, după ce preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Moloţ, i-a făcut plângere penală, deoarece l-a acuzat că a fost informator al Securităţii încă de pe vremea liceului.

Copii după dosarul de la CNSAS

„Îmi susţin acuzaţiile, cum că Mircea Moloţ a fost informator al Securităţii. Am depus la Poliţia Deva o copie a angajamentului său. Domnul Moloţ se prevalează de un text de lege abrogat, susţinând că nu a colaborat cu Securitatea. Dacă el nu ar fi dat note informative, atunci, ar fi fost scos din reţea. Dimpotrivă, în dosarul său, există aprecieri ale activităţii sale, referate de ridicare la rang de informator, de la cel de colaborator. Mă documentez în continuare în legătură cu dosarul lui Mircea Moloţ. Mi s-a spus că există două dosare de urmărie informativă privind două persoane în legătură cu care Mircea Moloţ a dat informaţii. La Poliţia Deva, am pus la dispoziţie anchetatorilor, copii din dosarul liderului liberal de la CNSAS”, a declarat Marius Oprea.

Scoşi din reţea

Marius Oprea a mai afirmat că „la intrarea în PCR, informatorii erau scoşi din reţea şi dosarul era distrus. Moloţ ştie acest lucru. Ce nu cunoaşte el, este că notele informative există în dosarele celor despre care a scris. De acolo pot fi ele obţinute”. Marius Oprea susţine că în Biroul Permanent al PNL s-a discutat ca acest caz să fie lăsat deoparte. „După discuţia din Biroul Permanent al partidului, domnul Moloţ m-a reclamat. Este absurd că el a solicitat conducerii PNL să fiu exclus din partid, nu el, că a turnat”, a adăugat directorul coordonator al Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România. Istoricul s-a referit şi la cazul Monei Muscă, spunând că a susţinut la acea vreme, în Biroul Politic, ca membrilor care au semnat angajament cu Securitatea să li se retragă sprijinul politic. „Cum s-a decis în cazul Muscă, trebuie să se decidă şi în cazul Moloţ.

A respins categoric acuzaţiile

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a respins în repetate rânduri acuzaţiile lui Marius Oprea, aducând ca dovadă în favoarea sa decizia CNSAS, care arată că nu a colaborat cu fosta Securitate. „Am o hotărâre de la CNSAS, din toamna lui 2007, care adevereşte că nu am făcut poliţie politică”, a declarat de fiecare dată şeful liberalilor hunedoreni.

3 comentarii la „„Îmi susţin acuzaţiile la adresa lui Mircea Moloţ”

  • Inlaturati-l pe acest pitic porno de la conducerea CJ si a partidului!!!

  • Fuga-fuguta la Trezorerie ca ti-a bagat Mircia Muntean bani in contul tau de ONG, bai Oprea.

  • jos cu gunoiul pitic de la cj .un turnator imputit care a furat tot ce era de furat din judet fara sa faca nimic in schimb . DNA-ul si DIICOTUL de ce nu se autosesizeaza in privinta acestui pungas de molot

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura