www.mesagerulhunedorean.ro

„Ieşirea din crizã a României începe cu un nou preşedinte!”

  Crin Antonescu la Deva (8)

Nicolle Ebner

Discursul susţinut, la Deva, de Crin Antonescu, candidatul PNL la preşedinţia României, a avut atacuri dure la adresa tandemului Băsescu-Geoană, dar a reiterat şi soluţiile liberalilor pentru ieşirea ţării din criza economică.
Măsurile liberale anticriză sunt scăderea TVA-ului, a cotei unice de impozitare, cele fiscale de stimulare a firmelor care angajează şomeri, dar şi măsuri de protejare a categoriilor defavorizate.

Măsurile economice propuse de Crin Antonescu
Alte măsuri propuse de preşedintele PNL, în discursul ţinut vineri, 30 octombrie, pe platoul din faţa Casei de Cultură din Deva, se referă la îngheţarea preţurilor la utilităţi pentru un an de zile şi returnarea datoriilor pe care statul le are faţă de producătorii din sectorul agricol şi crescătorii de animale. Crin Antonescu a insistat pe soluţiile economice, care au scos şi alte ţări europene din criză, după modelul german sau polonez: „Avem soluţii! Am prezentat un program care vorbeşte despre soluţii economice. Soluţiile economice sunt politicile normale, raţionale şi de bun simţ, care au scos Germania din criză, care scot Europa din criză, şi care nu înseamnă creşteri de taxe şi impozite, ci scăderi de taxe şi impozite. Pentru ca economia să se mişte, pentru ca economia să dea o şansă fiecăruia dintre noi să facem ceva productiv pentru această ţară“, a specificat candidatul liberal. Preşedintele liberalilor a declarat că parlamentarii PNL au fost cei care au depus proiectul de lege pentru revenirea la plafonul de 615 lei pentru persoanele care beneficiază de ajutoare de încălzire, plafon pe care, Guvernul interimar Boc l-a redus la 425 de lei.

Klaus Johannis, soluţia la criza politică
În opinia candidatului liberal la preşedinţie, este nevoie de un alt preşedinte pentru realizarea acestor măsuri, deoarece un nou mandat al lui Traian Băsescu nu înseamnă altceva, decât noi scandaluri şi confruntări cu majorităţile parlamentare. „Soluţiile pentru ieşirea din criză a României încep cu un nou preşedinte, care nu ne-a minţit niciodată, un preşedinte care nu a furat niciodată şi un preşedinte care a dovedit că are soluţii pentru România”, a mai spus liderul liberal, accentuând pe faptul că, după scrutinul din 6 decembrie, ar putea fi primul preşedinte necomunist din istoria post-decembristă a României. Crin Antonescu a încheiat discursul de la Deva spunând că, fără a fi preşedintele României, a reuşit să dea o soluţie crizei politice, creând o majoritate în jurul primarului Sibiului, Klaus Johannis, pentru funcţia de prim-ministru, PNL fiind singurul şi primul partid care a venit cu soluţia unui guvern condus de un premier independent, dar care a fost refuzat de Traian Băsescu.
În cadrul turneului electoral, vineri, 30 octombrie, candidatul PNL la preşedinţia României, Crin Antonescu, a vizitat judeţul Hunedoara, participând la evenimente electorale, organizate în localităţile Orăştie, Simeria, Deva, Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.