Politica si administratie

„Guvernul trebuie sã cadã!”

Nicolle Ebner

Logic, actualul Guvern ar trebui să cadă, pentru că nu mai are, ca sprijin, încrederea cetăţenilor, indiferent că l-au votat sau nu. Declaraţia aparţine chestorului Senatului, Dan Radu Ruşanu (foto).

Problema României şi a executivului

„Acest aspect s-a discutat şi votat şi de către Misiunea FMI. Este nevoie de încrederea cetăţenilor în Guvern, ca să poată avea încredere şi în măsurile luate de acesta, chiar dacă sunt de austeritate sau considerate prea dure. Când Guvernul se împrumuta, în 2009, de pe piaţa bancară, la dobânzi imense, de trei-patru ori mai mari decât în Europa, şi băncile creau un profit extraordinar, Guvernul trebuia să intervină cu o supraimpozitare a profitului băncilor creat în România. Nu să supraimpoziteze societăţile româneşti, prin aplicarea impozitului forfetar. Rezultatele ar fi fost semnificative”, a declarat senatorul liberal Dan Radu Ruşanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Deva. În opinia parlamentarului liberal, primul ministru şi guvernul său trebuie să-i facă pe români să înţeleagă măsurile aplicate şi să-i convingă să creadă că prin intermediul lor, vor determina economia, după o perioadă stabilită de timp, să iasă din marasmul în care se află. „Nenorocirea este că, majoritatea românilor nu mai crede, astăzi, în măsurile economice de austeritate propuse de acest guvern. Aceasta este problema Guvernului şi a României”, mai afirmă senatorul liberal.

Luptele de stradă, catastrofale pentru toţi

Ruşanu spune că nu este benefic pentru România să se ajungă la violenţe, precum în Grecia. „Luptele de stradă sunt catastrofale pentru ţara noastră şi pentru investitorii care, la cel mai mic semn de instabilitate, sunt primii care fug şi-şi mută capitalurile. Un regim politic stabil, şi cu încrederea cetăţenilor, va fi un semnal foarte bun pentru investitori. Nu-mi place Guvernul Boc şi nu pot spune ceva bun despre el, dar este bine să nu avem demonstraţii, lupte de stradă şi violenţă. Grevele şi demonstraţiile sunt normale, dar nu trebuie depăşită o anumită limită, deoarece va fi rău pentru toţi”, mai spune Dan Radu Ruşanu.

One thought on “„Guvernul trebuie sã cadã!”

  • ai candidat si castigat prin minciuna !
    dar iti permiti sa dai lectii. grosolanie tipic ramaneasca.
    dar sunt incantat de orasul pe care l-ai transformat in „rahat de formula 1”. tu si analfabetul de pocait american !
    asa sa-ti ajute Dumnezeu !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura