Sport

„Fabrica” judeţeană de talente fotbalistice

Ciprian Marinuţ

Selecţionata judeţeană de fotbal Hunedoara a devenit un „laborator” de şlefuire a talentelor fotbalistice juvenile şi o rampă de lansare pentru jucătorii născuţi în anul 1995. Cei mai buni sportivi ai cluburilor de fotbal din judeţ, care activează în această echipă, au şanse reale de a ajunge fotbalişti de top.
 

Calificare în etapa semifinală
Echipa reprezentativă a judeţului Hunedoara a ocupat locul secund în grupa preliminară a Campionatului Naţional al Selecţionatelor sub 16 ani şi s-a calificat în etapa semifinală a competiţiei. Hunedorenii au obţinut şapte victorii  în cele 10 meciuri disputate şi au fost devansaţi doar de selecţionata similară a judeţului Timiş. Mirel Biriş, preşedintele Comisiei de Copii şi Juniori din cadrul A.J.F. Hunedoara, spune că rezultatul este promiţător, dar că mai importantă este descoperirea şi promovarea jucătorilor talentaţi. „Calificarea în etapa semifinală este un prim pas spre reuşită. Formată peste noapte de antrenorul Ionuţ Stelescu, echipa a reuşit să joace un fotbal bun şi a obţinut rezultate valoroase. Iniţial, în lotul lărgit au fost 37 de jucători, iar acum, după încheierea acestei etape preliminare, au mai rămas numai cei mai buni 18 dintre ei. Mulţi dintre componenţii echipei sunt foarte talentaţi şi sunt monitorizaţi de antrenorii federali, pentru a fi promovaţi în echipa naţională sub 16 ani. De altfel, dincolo de rezultate, principalul rol al acestei echipe judeţene este descoperirea şi promovarea de tineri jucători. Cei mai mulţi provin de la cluburile Jiul Petroşani, Universitatea Petroşani, FC Hunedoara, RealSport Deva şi Mureşul Deva, aşa că o mare parte a succesului se datorează acestor cluburi care pun mare preţ pe creşterea juniorilor”, a spus Mirel Biriş.

Planuri de pregătire
Calificarea în etapa semifinală reprezintă o onoare, dar şi o obligaţie pentru tinerii fotbalişti hunedoreni. Tehnicienii echipei îşi doresc să le poată oferi tinerilor fotbalişti un antrenament de iarnă cât mai bun şi câteva jocuri de pregătire. „Intenţionăm să efectuăm un cantonament şi să disputăm câteva meciuri amicale. Avem nevoie de aşa ceva, pentru că de acum, echipele vor fi şi mai puternice. Sperăm ca FRF, AJF Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria Petroşani să ne sprijine financiar, pentru a transpune în realitate aceste proiecte”, a pus Mirel Biriş. Faza semifinală se va desfăşura în perioada martie-mai 2011. Vor fi şase grupe de câte patru echipe, iar formaţiile care vor ocupa locul I se vor califica la turneul final.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura