„Examenul şcolar”, hopul etapei

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara are cel mai dificil adversar dintre formaţiile hunedorene din eşalonul trei, în etapa din weekend, întrucât va juca, acasă, cu FC Şcolar Reşiţa. CFR Simeria şi Jiul au misiuni, teoretic, mai uşoare, pentru că se vor duela cu formaţii din coada clasamentului, Becicherecu Mic şi Gloria Reşiţa.

Obligaţi să câştige
Fără victorie de trei etape, FC Hunedoara este obligată să învingă măcar în acest ultim meci de pe teren propriu din turul campionatului, pentru a mai rămâne cu şanse în cursa pentru promovare. „Examenul şcolar” cu reşiţenii va fi însă mai complicat decât alte meciuri de până acum. Primul obstacol este chiar echipa din Banat, iar următorul îl reprezintă propriile slăbiciuni ale alb-albaştrilor. FC Şcolar are cu două puncte mai mult decât hunedorenii şi ocupă un loc mai aproape de podium faţă de alb-albaştri, semn că „funcţionează” mai bine decât multe echipe din serie. Pe de altă parte, FC Hunedoara este măcinată de frământări interne provocate de declarata neconcordanţă a calităţilor jucătorilor cu pretenţiile tehnicianului Aurel Şunda. În acest context, cheia jocului e la alb-albaştri. Dacă Şunda inventează soluţii, iar fotbaliştii reuşesc să joace măcar ca în partida cu Flacăra Făget (scor 5-0) de acum patru etape, atunci, punctele victoriei sunt rezolvate. Dacă însă hunedorenii se vor prezenta tot ca în ultimul meci de acasă (1-1 cu modesta Becicherecu Mic), atunci există riscul unui nou pas greşit. Partida se va disputa mâine, de la ora 14.00, pe Stadionul „Michael Klein”.

Codaşe, codaşe, dar în revenire
CFR Simeria şi Jiul Petroşani au o misiune uşoară, la prima vedere, azi, de la ora 14.00, în faţa echipelor de pe locurile 13 şi 14. Nova Mama Mia Becicherecu Mic, echipa cu care va juca CFR Simeria, acasă, este în mare revenire, după startul slab de sezon. „Băieţii cu pizza” au în cont trei succese şi o remiză în ultimele patru etape (victorie cu ocupanta locului doi ACS Recaş şi egal cu FC Hunedoara n.r.) şi vor încerca să-şi vândă cât mai scump pielea şi la Simeria. Gloria Reşiţa, adversara Jiului, are două victorii şi un egal în ultimele trei runde şi va căuta să profite de avantajul terenului propriu. Echipele hunedorene trebuie însă să confirme că sunt mai valoroase şi mai mature, pentru a-şi continua ascensiunea spre primele locuri.
În Liga a II-a, Mureşul va juca, în deplasare, cu UTA Arad. Trupa antrenată de Constantin Olariu are nevoie de puncte ca de aer, însă şi „Bătrâna Doamnă” e obligată să câştige, pentru a avea o iarnă liniştită.

3 comentarii la „„Examenul şcolar”, hopul etapei

 • 20 noiembrie 2011 la 6:42
  Permalink

  SUNT ORE BUNE DUPA MECI DECI TOV.CIPRIAN MARINUT NU A REUSIT INCA SA AFLE REZULTATUL MECIULUI?EL CA DE OBICEI IL VA AFLA LUNI!RUSINE TUTUROR CELOR DE LA SPORT!

 • 20 noiembrie 2011 la 16:25
  Permalink

  sunt chiar zile bune dupa meciurile din liga III seria 5,si nimic!
  Poate ca nu stie rezultatele!

 • 20 noiembrie 2011 la 23:31
  Permalink

  Distinsi tovarasi revoltati
  Site-ul Mesagerul hunedorean (la fel ca si al celorlalte ziare din judet) este o oglinda a ziarului tiparit, nu un site bazat pe reactia rapida la evenimente cum sunt cele centrale. Prin urmare pe site se publica (la ora 24.00) o SELECTIE a articolelor care apar in editia tiparita din ziua urmatoare. Asadar cronicile meciurilor din week-end apar doar duminica noaptea, pentru ca primul ziar dupa cel de vineri este cel de luni.
  TOVARASII doritori de informatii sau care vor sa verifice daca stiu rezultatele mai repede pot sa ma caute in particular.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare