„Drumul morţii“ şi-a luat din nou tributul

15 iunie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Livia Botici

Un şofer bulgar a murit ieri dimineaţă în urma unui grav accident de circulaţie, petrecut la ieşire din localitatea Zam. Tot pe DN7, de această dată, în localitatea Veţel, un TIR ce transporta cărămidă s-a răsturnat în afara şoselei, circulaţia fiind blocată timp de patru ore.

A adormit la volan

Ieri dimineaţă, în jurul orei 9, un cetăţean bulgar, de 54 de ani, conducea autoturismul, în care se mai aflau un prieten de-al său şi copiii acestuia, o fetiţă de cinci ani şi un băiat de 14 ani. Din cauza oboselii, la intrarea în localitatea Zam, şoferul a adormit la volan, a intrat pe contrasens şi a izbit în plin o autotutilitară, condusă regulamentar, din sens opus. „În urma impactului, cetăţeanul bulgar şi-a pierdut viaţa pe loc. Doi dintre pasageri, tatăl copiilor şi fetiţa de cinci ani au scăpat cu răni uşoare, dar băiatul de 14 ani se află internat în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, suferind un traumatism cranio-cerebral şi multiple fracturi”, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Hunedoara. Cu toate că nu mai este în viaţă, pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal, pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

DN7, acoperit de cărămidă

Cu trei ore înainte ca teribilul accident să se producă, un autotren, care transporta cărămizi, tot din direcţia Deva-Arad, a blocat circulaţia timp de patru ore, după ce s-a răsturnat în mijlocul străzii. Şoferul TIR-ului, un clujean în vârstă de 42 de ani, nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil umed, iar într-o curbă deosebit de periculoasă, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat în afara drumului, împrăştiind peste tot cărămizile cu care era încărcat autotrenul. În spatele autotrenului circula un alt TIR, condus de un cetăţean maghiar, de 43 de ani, care, pentru că nu a păstrat distanţa regulamentară, în momentul în care a frânat pentru a evita impactul cu celălalt camion, a derapat şi s-a răsturnat şi el, pe şosea. Nici unul dintre şoferi nu a fost rănit, dar mare parte dintre cărămizile ajunse pe şosea au fost distruse.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Dacã nu era PDL, Schiau era şi acum şomer”

Conducerea filialei judeţene PDL Hunedoara este contrariată de motivele invocate în demisie de fostul primar al Hunedoarei, Nicolae Schiau, dar...

Primarul din Zam face treabă bună şi cu bani mai puţini

Aflat la al doilea mandat, Gheorghe Sicre (foto), edilul-şef al comunei Zam, comună situată la interferenţa Banatului cu Ardealul, şi-a...

Olimpia Ribiţa va juca în Liga a IV-a

Ciprian Marinuţ Echipa Olimpia Ribiţa a ocupat primul loc în seria Valea Mureşului a Ligii a V-a, după victoria din...

Închide