ActualitateFlash

„Daţi-ne înapoi Duhovnicul!!!”

Nicolle Ebner

Într-o scrisoare deschisă, un grup de enoriaşi din Deva îşi manifestră mâhnirea şi totodată nemulţumirea cu privire la mutarea preotului Ioan Jurca, de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (Opera), la cea din cartierul Micro 15.

„Ne-am săturat de schimbările impuse din viaţa noastră!”

Pentru grupul de enoriaşi, ziua de 1 august – intrarea în Postul Adormirii Maicii Domnului – a avut şi altă semnificaţie decât cea bisericească. A fost pentru prima dată, după un lung şir de ani, când momentul intrării în post nu s-a mai petrecut alături de cei doi preoţi cu care a fost binecuvântat acest aşezământ: părintele Miron – “Bătrânul Înţelept”, şi părintele Ioan – “Prâslea cel Voinic”. „Ne-am rugat împreună la cumpăna dintre ani. Ne-am reclădit sufleteşte prin post şi rugăciune în Postul Paştelui, retrăind cu bucurie Învierea Mântuitorului. Am făcut din Sfânta zi de Crăciun zi de mare Sărbătoare. (…) Ne-am bucurat văzând tinerii venind în număr tot mai mare să se spovedească la părintele Ioan, pentru că domnia sa le era ca un părinte din toate punctele de vedere. (…) Şi, când totul era normal şi firesc a venit schimbarea. Ne-am săturat de schimbările impuse din viaţa noastră! Vrem linişte şi pace sufletească. Vrem să-i avem iar la cârmă pe cei doi păstori, care împreună, timp de 10 ani, au pus umărul la greu şi s-au sprijinit reciproc. Nu ne dezbinaţi, că dezbinarea nu este plăcută lui Dumnezeu. Nu ne faceţi să devenim duplicitari între două lăcaşuri bisericeşti, alergând când la părintele Miron, când la părintele Ioan”, scriu semnatarii scrisorii deschise.

„Mutările s-au făcut în interesul bisericii şi al enoriaşilor”

Enoriaşii dau de înţeles, că dacă părintele Ioan nu va reveni la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, vor pleca după el, părăsind biserica de la Opera, chiar dacă a fost construită, în mare parte, şi din contribuţiile lor. „Preoţi sunt mulţi, dar Duhovnici mai puţini, şi nu puteţi să n-i impuneţi! Daţi-ni-l înapoi pe duhovnicul-părintele Ioan, pentru a nu părăsi cu durere în suflet această biserică de care aparţinem parohial şi pe care am clădit-o atât material, cât şi spiritual”, se încheie scrisoarea adresată Episcopului Gurie. Preotul Mircea Mihuleţ, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, declară că mutarea mai multor preoţi, la nivel de judeţ, s-a făcut în interesul bisericii şi al enoriaşilor. „Din luna iunie, părintele Costa, a fost cooptat în munca de administraţie, ca Protopop (n.r.-fostul protopop, Alexandru Hotăran, a ieşit la pensie), iar preotului Ioan Jurca i s-a încredinţat importanta misiune de a duce la bun sfârşit lucrările la Biserica din Micro 15, începute de părintele Costa. În locul părintelui Ioan Jurca a fost adus, la Deva, preotul din Ghelari, numit consilier administrativ bisericesc, iar mutarea s-a făcut tot din raţiuni de bună organizare. Preoţii sunt în slujba bisericii, iar mutările s-au făcut în interesul bisericii şi al enoriaşilor, pentru că şi lucrările de la Biserica din Micro 15 trebuie duse la bun sfârşit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura