„Dacã votaţi, drum bun la DNA!”

Nicolle Ebner

Din nou, şedinţă cu scântei la Consiliul Local Deva. De data aceasta, între consilierii susţinători şi cei care au criticat un proiect de hotărâre iniţiat de primarul municipiului Deva, Mircia Muntean.

Încă traumatizaţi de procurori

Printre cele 27 de proiecte de hotărâri de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local de ieri, s-a numărat şi aprobarea documentaţiei urbanistice faza PUZ, pentru „construire de locuinţe individuale colective, spaţii comerciale şi servicii, zone de agrement pe strada Zăvoi. Toate bune şi frumoase, numai că investiţia trebuia să fie finalizată încă de anul trecut – spun consilierii PSD – iar terenul de 12 hectare, pentru care s-a cerut PUZ-ul, este taman suprafaţa vândută de Consiliul Local Deva, în 2006, pe un preţ care unora li s-a părut prea mic, motiv pentru care aleşii locali, în frunte cu executivul primăriei, au bătătorit cărările la DNA până în octombrie anul trecut. „Potrivit caietului de sarcini întocmit cu ocazia vânzării celor 12 hectare de teren de pe strada Zăvoi, investitorul trebuia să realizeze acest proiect în 36 de luni. Nu l-a împiedicat nimeni să contruiască, pentru că noi am fost chemaţi la DNA pentru preţul la care a fost vândut terenul, nu pentru teren. Iar acum, după expirarea termenului stipulat în caietul de sarcini, ni se cere să votăm PUZ (plan urbanistic zonal) o tranzacţie pe care o consider oneroasă. Dacă votaţi, drum bun la DNA!”, şi-a spus punctul de vedere consilierul PSD, Vasile Ţonea.

Discuţii aprinse pro şi contra

Susţinătorii proiectului iniţiat de primarul Mircia Muntean, liberalii Doru Oană şi Ioan David, sunt de altă părere. „În 2006, când vânzarea terenului a fost atacată de prefectul Cristian Vladu în contencios administrativ, termenul de 36 de luni acordat investitorului pentru construirea cartierului rezidenţial a fost suspendat. „Timpul a început să curgă din nou din luna octombrie a anului trecut, când s-a încheiat cercetarea penală şi cu toţii am primit NUP de la DNA. Prin urmare, investitorul este în termen să ceară PUZ, ca să înceapă lucrările”, au explicat cei doi consilieri, avertizându-i pe ceilalţi colegi că, de data aceasta, pot fi daţi în judecată de investitor. Discuţiile în contradictoriu au durat mai multe zeci de minute şi s-au soldat cu respingerea proiectului de hotărâre (10 voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi patru „abţineri”), deoarece acesta trebuia adoptat cu 2/3 din numărul consilierilor prezenţi. Cei nouă consilieri care au votat împotrivă ori s-au abţinut au considerat că nu l-a împiedicat nimeni pe proprietarul celor 12 hectare de teren că ceară autorizaţie de construcţie, dacă ar fi vrut cu adevărat să realizeze un cartier rezidenţial pe Dealul Paiului.

5 comentarii la „„Dacã votaţi, drum bun la DNA!”

 • 1 aprilie 2010 la 22:34
  Legătură permanentă

  VOR BATE DRUMUL LA DNA PENTRU ACEST PROIECT DUBIOS TOTI PUPINCURISTII PRIMARULUI MIRCIA MUNTEAN . IN ORDINE : COSTA COSMIN , LAZAR DANIL , OANA DORU , DAVID IOAN , CUIAVA DOREL , MORARU MARCEL , OPRISIU CORINA , MATEUCA … , BIRAU MIRCEA , ETC.

 • 4 ianuarie 2011 la 18:27
  Legătură permanentă

  ce cauta rebutul ala de mircea birau in functia de conslier local? un curvar, un fustangiu, umbla cu toate nespalatele din deva. saraca cristina, nevasta-sa, a aflat de aventurile lui murdare, si-a taiat venele, a vrut sa se omoare. ramanea fara mama o fetita de 6 ani din cauza acestui derbedeu si a nemerniciilor lui. mai nou face trafic de influenta in consiliul local ca sa aranjeze o firma de la care ia salariu fara sa fie angajat si fara sa munceasca o secunda la respectiva societate comerciala, sa ia in intretinere toate centralele termice de cartier din deva pentru a le retehnologiza si a le intretine, fara nici un fel de licitatie. sunt vecin cu ordinarul asta si cunosc toate faptele lui pe care le-am descris aici, sper ca in curand sa fie cercetat de DNA pentru astfel de mizerii, cat despre cum se poarta cu sotia lui Dumnezeu sa-i plateasca cat de curand.

 • 4 ianuarie 2011 la 18:28
  Legătură permanentă

  cica inainte de a se inscrie in pdl mircea catalin birau se credea mare patron, si-a tras o firma in sediul centralei termice de langa strand. atat de bun a fost in afaceri incat a bagat-o in faliment inainte de a incepe activitatea. mai pe scurt, a inchis-o din lipsa de performanta. halal manager avem in consiliul local, pus mai nou in comisia pentru privatizare din cadrul primariei deva :))

 • 5 ianuarie 2011 la 16:05
  Legătură permanentă

  Are dreptate Dan, trebuie urgent facuta curatenie in Consiliul Local Deva, unde au ajuns tot felul de parveniti de doi bani. Vrem sa ne reprezinte oameni de calitate, nu doar cei care au initiale cu M ex. MIRCEA BIRAU, MIRCEA BORCA, MATEUCA MADALINA, MORARU MARCEL, care isi vad doar interesele lor meschine, care voteaza doar ce le dicteaza asa zisa MANAGER CITY, Oprisiu Corina – cea care a atins apogeul de ipocrizie si mizerie umana.

 • 5 ianuarie 2011 la 17:20
  Legătură permanentă

  STIU CONSILIERII DIN PRIMARII DE CE MANANCA OAMENII DIN GUNOAIE,AU CURAJ SA MEARGA PE SECTOARE SAI VADA,DAR NICI NU FAC NIMIC PENTRU ACESTI OAMENI,NICI PENTRU CEI CARE IASA DE LA PUSCARIE DUPA CESI FAC PEDEAPSA NU SE INTERESEAZA DACA ARE DE MUNCA DACA ARE UNDE STA,ASA VA TREZITI CA MERGETI PE STRADA SI VI SE FURA PLASA CU MANCARE SI PACHETUL DE TIGARI DIN BUZUNAR PENTRU CA NU VA INTERESEAZA DE CEI DISCRIMINATI SI PERSECUTATI DE AUTORITATI,RUSINE SA VA FIE.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.