„Cu cât cade mai repede Guvernul Boc, cu atât mai bine pentru români”

21 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

 05 bogdan olteanu

 Nicolle Ebner

„Dacă se va întâmpla să cadă guvernul, nu vom fi trişti deloc. Noi mizăm că viitorul preşedinte al României va fi Crin Antonescu, care va desemna un guvern care să scoată ţara din criză. Actualul guvern a făcut taman invers. A făcut politica FMI şi a accentuat criza”. Declaraţia aparţine vicepreşedintelui PNL Bogdan Olteanu (foto), şi a fost făcută ieri, la Deva.

„Filosofia FMI este de a aduce ţările în faliment”
Potrivit fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, viitorul guvern va trebui să salveze, în primul rând, companiile care să menţină locurile de muncă. România a ajuns într-o stare atât de proastă, încât aproape toate investiţiile au fost îngheţate, inclusiv autostrada Deva-Orăştie, la care licitaţia a fost amânată din nou. „Este unul dintre efectele lipsei de resurse pentru investiţii în acest an. Au spus că vor aloca şapte la sută din PIB (20 la sută din bugetul pentru investiţii), iar până acum au alocat doar unu la sută. Diferenţa se vede din faptul că nu sunt lucrări. De aceea, dacă în urma acestei moţiuni de cenzură va cădea guvernul, va fi cu atât mai bine. Cu cât mai repede cu atât mai bine pentru economia românească. Guvernul nu ar mai avea timp să aplice o altă măsură „anticriză”, dictată de FMI, şi anume, majorarea TVA la 25 la sută”, a declarat Bogdan Olteanu, care a mai menţionat faptul că, „din păcate, actualul guvern aplică filosofia FMI, pe care noi o considerăm proastă (a dus la falimentarea ţărilor din America Latină, în anii 80, şi blochează dezvoltarea), deoarece face ca oamenii să o ducă mai rău, nu mai bine”.

„Va câştiga cine va oferi o ieşire din criză”
Liberalii cred că de data aceasta, metoda lor de a face o campanie axată pe teme, va avea, în sfârşit, succes, lucru care nu s-a întâmplat în 2007 şi 2008, când alegătorii au preferat să crediteze minciunile electorale şi nicidecum capacitatea de aplicare a reformelor economice. „Cred că de data aceasta, oamenii îi vor vota pe cei care le oferă o ieşire din criză.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Titel Brăgaru, şeful Poliţiei municipiului Petroşani

Bulina albă

Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan

Profesor acuzat că a pipăit o elevă

Un profesor de matematică a fost filmat de elevi cu camera ascunsă, în timp ce îşi pipăia o elevă. Dascălul...

Închide