Sport

„Campioana unei mari iubiri” vine la Lupeni

Ciprian Marinuţ

„Lupii negri” au rămas cu iluzii deşarte în privinţa unui meci cu Dinamo sau Steaua, după tragerea la sorţi a 16-imilor Cupei României, de ieri. Minerii se vor „consola” însă cu un duel cu Universitatea Craiova, o altă echipă cu palmares „frumos”, care era pe lista cu adversari mult visaţi.

Dezamăgit că a ratat Dinamo
Minerul Lupeni a primit „tortul” unui meci cu o echipă „frumoasă” din Liga I, „lupii negri” urmând să joace în 16-imile Cupei României cu Universitatea Craiova. Singura echipă hunedoreană ajunsă în această fază a competiţiei a ratat însă „cireaşa de pe tort” la tragerea la sorţi, de ieri, de la FRF, întrucât Steaua şi Dinamo, principalele vizate de echipele din Liga a II-a, au primit alte adversare. „Ordinea preferinţelor noastre era Steaua, Dinamo, U. Craiova. Nu vom juca chiar cu granzii Ligii I cum am visat, dar e bine şi cu U. Craiova, o echipă de prim-plan a fotbalului românesc. Şansele de calificare sunt de 30 la sută, la 70 la sută. Cert este că vom încerca să nu ne facem de râs. Dacă vom continua să ne pregătim corespunzător şi vom reuşi să jucăm fără trac, sunt convins că nu vom dezamăgi”, a declarat Ionel Augustin, antrenorul minerilor.

Trei urne valorice
Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, cele 32 de echipe au fost repartizate în trei urne valorice, iar la tragerea la sorţi, a funcţionat criteriul capilor de serie. Cele mai fericite se pot considera Gaz Metan CFR Craiova (care a eliminat FC Hunedoara la penalty-uri n.r.), care va juca, acasă, cu Steaua şi Ceahlăul Piatra Neamţ, care va evolua în „Groapă” cu Dinamo. În celelalte partide, ale
16-imilor se vor întâlni: Juventus Bucureşti – FC Timişoara; ACU Arad – CFR Cluj; Unirea Urziceni – Delta Tulcea; Alro Slatina – FC Vaslui; Pandurii Tg. Jiu – Viitorul Constanţa; Voinţa Sibiu – Gaz Metan Mediaş; Rapid Bucureşti – Petrolul Ploieşti; Sportul Studenţesc – CS Otopeni; Chimia Brazi – FC Braşov; FC Silvania – FCM Târgu Mureş; Gloria Bistriţa – Astra II Giurgiu; Universitatea Cluj – Victoria Brăneşti; Astra Ploieşti – Oţelul Galaţi.
Partidele din cadrul şaisprezecimilor de finală se vor desfăşura în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, în zilele de 21, 22 şi 23 septembrie, în funcţie de programul televizărilor. Fazele următoare ale Cupei României se vor disputa după următorul program: optimile de finală – 27 octombrie 2010; sferturile de finală – 10 noiembrie 2010; semifinalele – 23 martie 2011 (turul) şi 20 aprilie 2011 (returul); finala – 25 mai 2011.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura